Stílus

Ezekre figyeljünk, ha hosszú hajunk van

A hosszú hajat viselők jól tudják, mennyi gonddal jár annak ápolása. Nem véletlenül gyártanak kozmetikumokat a különböző hosszúságú hajkoronát hordók számára. Íme néhány dolog, amire érdemes odafigyelni, ha hosszú a hajunk, hogy ápolt legyen, és gyönyörű.

Fontos a megfelelő sampon kiválasztása. Ha tanácstalanok vagyunk, kérjük a fodrászunk segítségét, ő biztosan tud ajánlani olyan terméket, ami tökéletesen passzol a mi hajunkhoz. Annál is inkább, mert minden bizonnyal jól tudja, hogy száraz, töredezett vagy vékony szálú a hajunk, így nemcsak a hosszára, de az állapotára is megfelelő produktumot tudunk vásárolni. Ugyanakkor az is fontos, hogy hajmosáskor alaposan mossuk ki a sampont és a balzsamot a hajunkból, mert ha csak felületesen öblítjük, a benne maradt kemikáliáktól tapadni fog, lelapul, és könnyebben zsírosodik.

Mindig gondoskodjunk a megfelelő ápolásról, tegyünk rá pakolást, segítsük a hajszálak regenerálódását. Ha kibontva hordjuk a hajunkat, akkor is érik káros hatások, de ha előszeretettel készítünk lófarkat vagy szívesen fonjuk be, ezek mind árthatnak a hajszálak egészségének, ezért is érdemes hetente egy hajregeneráló pakolást feltenni.

Fotó: Unsplash/ Ryan Moreno

Fotó: Unsplash/ Ryan Moreno

Fontos a hajvégek ápolása

A száraz, töredezett hajszálak elkerülése végett érdemes alkoholmentes termékeket vásárolni, különösen figyeljünk erre, ha hajlakkot vásárolunk. Ettől ugyanis kiszárad a hajunk, és könnyebben roncsolódik. És érdemes kerülni a műanyag hajkeféket, hajformázókat is, mert ezektől „szállni fog a hajunk”, inkább természetes anyagból készült keféket válasszunk.

És persze sose feledkezzünk meg a hajvégekről, időközönként muszáj megigazíttatni, hogy az eltöredezett, elvékonyodott részeket levágja a fodrász, és ápolt, egészséges külsőt kapjon a hajunk.