Csillagok

Az életútszám a randit is befolyásolhatja

Mit tudhatunk meg a születési dátumunkból? Mit árul el rólunk a kedvenc számunk? Egyáltalán mikre kaphatunk választ ezekből az adatokból?

A számmisztika alapelve, hogy a számok nemcsak mennyiségi, de minőségi mutatóval is rendelkeznek. Ha a történelmi gyökereit kutatjuk ennek a módszernek, akkor sokan Pitagoraszt jelölik meg kiindulópontként. Lényege nem más, mint hogy a tárgyak, az élőlények és a számok közé misztikus kapcsolatot állít. Sorsunk, személyiségünk, jellemünk kódolva van a számok szimbólumrendszerében. Ezekből kikövetkeztethető a sorsunk és a küldetésünk, tehát az, hogy mi is az életünk célja.

Fotó: iStock.com/tostphoto

Fotó: iStock.com/tostphoto

Az életút száma

Ez a legfontosabb szám a numerológia szerint az életútszámunk, melyet mi magunk is könnyen kiszámolhatunk a születési dátumunkból. Megmutatja, hogy milyen lehetőségekkel, kihívásokkal, tanulságokkal fogunk találkozni életünk során. Hogyan számíthatjuk ezt ki? Először minden dátumot egy számjegyűvé kel tennünk úgy, hogy össze kell adni az egyes számjegyeket. Például, ha valaki 1970-ben született, akkor 1 + 9 + 7, ami 17, majd ezután adjuk össze ezt a két számot is, és kijön a 8. Ha kétjegyű hónapban és kétjegyű napon születtünk, akkor ugyanez a feladatunk, addig adogassuk össze a számjegyeket, míg végül három egyjegyűt nem kapunk. A születési év, a hónap és a nap is egy-egy életútszámot jelöl. Vannak, akik még ezeket is össze szokták adogatni, de ez nem helyes. A három különböző szám az életünk három szakaszát jelöli meg.

Az első szakasz száma az, amelyiket a hónap eredményezett, a második az, amelyikre a nap segítségével jöttünk rá, a harmadik szakaszra pedig az a szám lesz a jellemző, amit az évszámból kalkuláltunk. Mindegyik számhoz megtalálható a magyarázat, hogy mit tartogat számunkra adott szakaszban az élet a számok alapján. Annak is érdemes utánanézni, aki nem hisz benne, hiszen akár utólag is érdekes felfedezések születhetnek.

A 2016-os év száma a 9: eljön a befejezés

A miértre egyszerű a válasz, hiszen azért a 9 az idei univerzális szám, mert ez az összege a mostani évünk számjegyeinek. A numerológia szerint a 9-es szám elősegíti a befejezést. Ez érthető egyéni és globális szinten is. Jellemző erre az évre, hogy az életünkben több dolog is eljut a végkifejlethez. Megoldódnak a gondok, lezárulnak a viták, a nyitott kérdések is megválaszolttá válnak. 2016 egy remek év a számvetésre, végig kell néznünk az életünkön, és ideje változásokat eszközölni. Globális szinten pedig azt jelenti a kilences szám, hogy a nagymértékű problémák megoldása felé indul majd el a világ. Az országok vezetői ráébrednek arra, hogy milyen közös útra kell lépni ahhoz, hogy legalább megkezdjék a megoldások keresését (talán megoldás születik a most aktuális, nemzetek közötti problémákra is?). Ez a szám egyébként az önzetlenség szimbóluma is, könnyen ráakadhatunk olyan önkéntes, segítő munkákra, melyekben valóban örömünket lelhetjük, és kissé jobbá tehetjük a világot.

Fotó: iStock.com/ tostphoto

Fotó: iStock.com/ tostphoto

A számok hatással lehetnek a szerelmi életünkre is

Ha először találkozunk valakivel, akkor az első benyomás sorsdöntő lehet. Ha az első randiról van szó, akkor ez sokszorosan igaz lehet. Az évtizedek során az emberek próbálták megmagyarázni az okát ennek a bizonyos „első benyomásnak”. Legtöbbször az állatövi csillagjegyekhez nyúltak, és azzal próbálták magyarázni a jelenséget, hogy „a Halak egyébként sem illik össze a Kossal”. A válasz nem itt, hanem a numerológiában rejlik. Csakúgy, mint nekünk, a kiszemeltünknek is van életútszáma, ez pedig előrejelzést adhat abban, hogy sikeres lesz-e a randi, vagy sem. Persze senki sem azzal kezdi az ismerkedést, hogy bekéri a születési dátumot. De ha mégis hozzájutunk valahogyan, akkor érdemes lehet számításokat végezni, és kaphatunk egy képet arról, hogy a randi siker vagy kudarc lesz-e.

A különc: Kína

Az eddig taglalt számmisztika a nyugati numerológia alapjait vette figyelembe. De talán nem meglepő, hogy a kínaiaknak van saját ezoterikus rendszerük, mely a számok körül forog. A kínaiak aszerint társítottak tulajdonságot egyes számokhoz, hogy azok hogyan hangzanak, amikor kiejtjük őket. Ha az adott szám kiejtése hasonlít egy negatív tartalommal rendelkező szóhoz, akkor maga a szám is csupa rosszat jelöl. A nyugati kultúrában ez teljesen másként van. A számok egyaránt hordoznak pozitív és negatív dolgokat, minden éremnek két oldala van, és e szerint a felfogás szerint a számok is kettősséget hordoznak magukban. Ezzel szemben tehát a kínai módszer teljesen más. Az pedig külön érdekes, hogy a különböző dialektusok miatt keleten és nyugaton másként ejtik a számokat, így azokon a területeken más-más jelentést társítanak hozzájuk. Míg keleten az 1-es számhoz a függetlenséget és a magányt társítják, addig nyugaton a férfias erőt és a türelmetlenséget. Bár sok helyen igyekeznek kiemelni előnyös tulajdonságokat is, de leggyakrabban a negatívra teszik a hangsúlyt.