Otthon

Piknikezz a kölykökkel!

A szabadtéri étkezést felnőttként is imádjuk, de a gyerekek odáig vannak érte! Szuper nyári program egy kisgyerekes piknik. Mutatjuk a legjobb kellékeket.

Az én kisfiam, ha teheti, piknikezik! Nem kell ehhez még a lakásból se kilépnünk, a babakonyhában összerittyenti az ebédet, majd egy takarót terít a nappaliba, és különböző plüssfigurákkal elfogyasztják a finomságokat. Persze a piknikes játékot nem magától találta ki – szeretünk a szabadban étkezni, tőlünk látta.

Fotó: iStock.com/majesticca

Fotó: iStock.com/majesticca

Zsizsegős család vagyunk, ha tehetjük, megyünk. Éppen ezért sokszor a vasárnapi ebéd nem az étkezőben ér minket, hanem egy kirándulás alatt útközben. Én már a kirándulás előtti csomagolást is imádom, beteszem a szendvicseket, megpucolom és felvágom a piacon beszerzett gyümölcsöket, és persze egy desszert túrórudi is kerül a táskába. De nemcsak a kirándulások alatt, nyáron van, hogy be se jövünk a medence mellől, és kint eszünk a kertben.

Emellett az sem elhanyagolható tény, hogy a kisfiam nem igazán jó evő, de ha a szabadban ehet, akkor nincsen semmi gond. Csoda hát, hogy sokszor falatozunk kint? Kövessétek a példánkat, akár kisbabátok, akár nagyobb gyereketek van. A kicsik imádnak a fűben bogarászni, így ti is lélegzethez juthattok, a nagyobbakkal pedig akár a kerten túl is mehettek. Tegyétek a közös programot nekik még nagyobb élménnyé néhány igazán vagány kiegészítővel, praktikus kellékkel.

Montázs: Ridikül.hu

Montázs: Ridikül.hu

1. Kutyusos hátizsák, Bimba, 5490 forint
2. Hőtárolós ételtartó, Skip Hop, 7890 forint
3. Fa evőeszközök, Eztettem, 410 forint/10 darab
4. Papírpohár, IKEA, 295 forint/10 darab
5. Kulacs, Kiddiez, 5490 forint
6. Felhőmintás ételtároló zsák, Kivibag, 3800 forint
7. Pöttyös takaró, Krisko Design, 5590 forint
8. Pöttyös papírtányér, Dekorella, 1290 forint/10 darab

A kicsiknek a saját hátizsák és kulacs alapkellék, így ők maguk hozhatják a kincseiket és az üdítőjüket. Ráadásul a kulacsba keverhettek be házi szörpöt is, így elkerülve a cukrozott üdítő túlzott fogyasztását. A kisebb babáknak ebben a nagy melegben nem árt beszerezni egy termoszos ételtárolót, ami sokáig hidegen tartja és így frissen a babapürét. Ezen, amit mi választottunk, még kanáltartó is van, így gyerekjáték a babaetetés ezzel a kompakt felszereléssel. A nagyobbak szendvicsét a környezettudatosság jegyében csomagoljátok többször használatos, tisztítható, vízhatlan uzsonnászsákba. Ma már több méretben és mintában elérhetőek ezek a praktikus és ökozacskók.

Amiről még nem szabad megfeledkezni, az a takaró, hogy legyen min lehemperedni a fűbe két mezítlábas séta között. Az eldobható papírtányérok és -poharak nem annyira környezetbarátak, de ha nagyobb vendégsereget várunk piknikre, akkor megspórolhatjuk velük a mosogatást. Akárcsak a fa evőeszközökkel, amiket dekortapaszokkal akár fel is dobhatunk.