Stílus

Egyszerű, házi szépségtrükkök

A legtöbben drogériába vagy patikába megyünk vásárolni, ha arról van szó, hogy hogyan és mivel szépítsük magunkat. Ezt azonban kihagyhatjuk, egyszerű, otthoni megoldásokkal is szebbé varázsolhatjuk magunkat pillanatok alatt.

Ha például már zsíros a hajunk, és nincs időnk egy rendes hajmosásra, szárításra, vegyük le a fürdőszoba polcáról a hintőport, és öntsünk belőle a hajunkra. Majd oszlassuk el rajta egyenletesen, végül alaposan dörzsöljük ki a port a hajunkból. Akármilyen hihetetlen, a hintőpor felszívja a zsírosságot, ezáltal felfrissíti a hajunkat.

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Ha előbukkant már néhány ősz hajszál, nem kell mindjárt megijedni és hajfestékért rohanni. Fogjuk meg az ősz hajszálat, szempillaspirálunkat húzzuk végig rajta, és egy időre legalábbis megoldottuk a fehérség eltüntetését.

A szempillaspirált azonban másra is használhatjuk. Ha már szárad, elfogyott róla a festékanyag, ne dobjuk ki, hanem alaposan mossuk meg, úgy, hogy a maradék festék lejöjjön róla. Egy tiszta ruhával dörzsöljük szárazra, mártsuk olívaolajba, és máris radírozhatjuk vele az arcunkat. Gyorsan megszabadulhatunk az elhalt hámrétegtől.

Kócosodó, zabolátlan szemöldökre gyors és hatékony megoldást jelent a hajspray. Először igazítsuk meg a szemöldökünket, aztán fújjunk a hajsprayből egy keveset az ujjainkra, majd azokat húzzuk végig a szemöldükünkön. Tartósan szép, „fésült” marad.

Ha elfogyott a sminklemosónk, de van otthon aloe veránk, mindjárt van mivel lemosni az arcunkról a festéket. Vágjunk le egy levelet a növényből, vegyük ki a zselés részt, és azzal mossuk le a sminket.