Konyha

Isteni kókusztejes-barackos smoothie

Ezt a receptet egyszerűen nem szabad kihagyni. Annyira könnyű elkészíteni, hogy felfoghatatlan, miért nem jutott már korábban eszünkbe, hogy egy ilyen elképesztően könnyű és isteni finom hűsítőt készítsünk pillanatok alatt. Ideje pótolni a hiányosságot!

A nyári melegben igazán jólesik egy könnyű frissítő. Találtunk egy receptet, ami valójában annyira egyszerű, hogy amióta megláttuk, azon gondolkozunk, hogy miért nem jutott még eddig az eszünkbe.

Hiszen a friss gyümölcsöktől roskadoznak a piacon a kofák standjai, illatos barackok és dinnyék mosolyognak ránk, bármerre nézünk, és mi is alig várjuk, hogy végre beleharapjunk egy érett példányba.

Fotó: Unsplash/ Ian Baldwin

Fotó: Unsplash/ Ian Baldwin

Vagy süthetünk belőlük egy könnyű süteményt, pitét vagy tortát, amihez éppen kedvünk van. És persze készíthetünk belőlük turmixokat vagy smoothie-kat is, ehhez nyújtunk most egy kis segítséget.

Hozzávalók:

  • egy bögre hideg kókusztej
  • egy bögre jég
  • két nagyobb, hámozott őszibarack kimagozva
  • egy kis citromhéj vagy aroma az ízesítéshez

Ha minden hozzávalót beszereztünk, nincs más dolgunk, mint a tejet és a barackokat összeturmixolni a jéggel, majd amikor kellőképpen összekeveredtek, hozzáadjuk a citromhéjat, és addig folytatjuk a turmixolást, amíg megfelelően krémes nem lesz az állaga. Ahogy elkészült, rögtön lehet is fogyasztani, és azt gondoljuk, hogy érdemes is minél hamarabb inni belőle, mert félő, hogy hamarabb elfogy, mint ahogy megcsinálnánk a helyet neki a hűtőnkben.