Siker

Nincs több kifogás: szabaduljunk!

Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez, avagy forradalmi kezdeményezés az újrahasznosítás és a fenntarthatóság jegyében.

Többször is foglalkoztunk már megunt, kidobásra szánt, felesleges dolgaink sorsával, ám a legújabb charity-kezdeményezésről ezidáig álmodni sem mertünk! Tudniillik mostantól akár házhoz is jön az a doboz, amelybe bepakolhatjuk még használható dolgainkat. Ha sajnáljuk kidobni a szekrény alján, vagy esetleg a munkahelyi íróasztalunk fiókjának mélyén porosodó tárgyainkat, és szeretnénk biztosak lenni abban, hogy a megfelelő helyre kerül, akkor legjobb, ha a profikra bízzuk magunkat.

Boxolás

A boxok, amiket innentől kezdve a munkahelyünkre rendelhetünk gyakorlatilag a szelektív hulladékgyűjtők továbbgondolásai, csupán ebben az esetben nem nekünk kell elvándorolni a gyűjtőpontba, hanem a hegy jön Mohamedhez. A kitalálók természetesen ezzel is szeretnék minél több ember figyelmét felhívni az újrahasznosítás, a szelektív gyűjtés és a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. Maga a box elképesztően dizájnos és nagyrészt újra feldolgozott papírból készült.

Pixabay/CCO Public Domain

Pixabay/CCO Public Domain

Mi is ez pontosan?

A Cseriti klasszikus társadalmi vállalkozásként egy olyan fenntarthatóbb világért dolgozik, ahol a tárgyak újrahasznosítása csökkenti a hulladék mennyiségét és javítja a rászorulók életminőségét. Az adományboltokban és a begyűjtő szolgálaton keresztül munkaerőpiacról kiszoruló emberek számára is teremtenek munkalehetőséget, ez az egyik legrégibb és egyben legnagyobb, 6 egységből álló adománybolt-hálózat, mely 2011 óta működik. Tevékenységüknek köszönhetően eddig 800 tonna „hulladékot” forgattak vissza, 100 ezer rászorulónak segítettek, és 150 millió Ft-ot takarítottak meg az embereknek.