Csillagok

Pozitív gondolatokkal sokkal szebb az élet!

Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy úgy ébredünk, hogy mi vagyunk a legszerencsétlenebbek a világon. Hogy semmi nem sikerül, semmi nem úgy alakul, ahogyan azt szeretnénk. Néhány percig hagyjuk magunkat ezen keseregni, aztán álljunk a sarkunkra, és gondoljuk végig, mi bajunk van egyáltalán. Rá fogunk jönni, hogy valójában semmi…

Mindenki életében lehetnek olyan reggelek, amikor úgy érzi, hogy nem érdemes felkelni. Ilyenkor kilátástalannak érezzük az életünket, úgy érezhetjük, hogy nem haladunk, hogy feleslegesek vagyunk, hogy semmi nem jön össze. Nos, ilyenkor kell egy nagy levegőt venni, és egy frissítő zuhanyt! Üljünk le egy kényelmes fotelba, és gondoljuk végig, hogy miért vagyunk kétségbeesve. Aztán ha mindezen végigfutottunk, kezdjünk hozzá a pozitív gondolatok gyártásához!

A pozitív életszemlélet ugyanis sokat segít abban, hogy jobban érezzük magunkat. Első lépésként kapcsoljuk ki a számítógépet és a telefonunkat (vagy állítsuk csendes üzemmódba), és eszünkbe se jusson a következő néhány órában felmenni bármilyen közösségi oldalra! Mert ott a legtöbben csak a jó dolgokat posztolják, mert azt senki sem teszi közzé, hogy éppen mennyire depressziós. Pedig senkinek nem tökéletes az élete. De a többiek boldognak tűnő létezése talán nyomasztó lehet a számunkra egy ilyen sötéten induló napon, úgyhogy inkább hagyjuk ki az aznapi böngészést.

Fotó: Unspalsh/ Austin Schmid

Fotó: Unspalsh/ Austin Schmid

Élvezzük az életet!

Menjünk inkább a szabadba! A napsütés ugyanis határozottan jót tesz mindenkinek. Sétáljunk egyet a közeli (vagy távoli) parkban, keressünk fel olyan helyeket, amerre még nem jártunk, de már régóta tervezzük, hogy felfedezzük. Csináljunk magunknak egy spontán szabadnapot, amikor még a vásárlás sem az ördögtől való. Vegyünk magunknak valamit, ami második pillantásra is teljesen felesleges, de ezzel nem kell foglalkozni, akkor is megérdemeltük!

Hagyjuk magunk mögött a múltat, és tervezzük a jövőt. Ne gondoljuk túl a dolgokat, inkább hagyjuk, hogy minden történjen magától, úgy, ahogyan annak lennie kell. Találkozzunk a barátainkkal, éljük az életet és nevessünk sokat! Ugye, hogy máris szebb az élet?