Egészség

Ezért (is) igyunk sört!

Uraim! Egy jó hír következik: az önök által ismert előnyökön túl is van még számos jótékony hatása a sörnek! Hölgyeim, olvassák el, mérlegeljenek és legalább a focitorna végéig legyenek még engedékenyek!

Persze, elképesztően hizlal magas kalóriatartalma miatt, tudjuk jól, ami főleg nyáron kellemetlen, ám mértékkel fogyasztva kifejezetten jó hatással van a szervezetünkre.

Nem csak mindig a bor!

A vörösbor csodatevő képességeiről rengeteget tudunk, ám ugyanígy a sör és a viszki is segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A benne lévő élesztő miatt magas a B-vitamin-tartalma, a B3 a sejtek regenerálódását segíti, a B9, a folsav pedig a vérsejtek képződésében játszik szerepet, de hozzájárul a gyomor-bélrendszer és a szájnyálkahártya épségéhez is. S mivel ez az ital gazdag rostokban, hamar eltelít, lassítja az emésztést, s természetes hashajtóként is működik.

Fotó: SockSnap.io/ Maciej Korsan

Fotó: SockSnap.io/Maciej Korsan

Cukorbetegség és demencia

Aki hajlamos a különböző kövek növesztésére – epe vagy vese –, annak kifejezetten ajánlatos a rendszeres sörivás, ugyanis vesetisztító tulajdonsága révén segíthet megelőzni a kialakulásukat, és még a gyomrot is kíméli. Sőt, egyes kutatások szerint még a cukorbetegség megelőzésében is szerepet játszhat. A mérsékelten fogyasztott alkohol, így a sör is, növeli a vér HDL szintjét, amit jó koleszterinnek is neveznek. Mindezek mellett még az agyműködést is serkenti, s szerepe van az időskori demencia kialakulásának megakadályozásában.

Ezek után aztán már tényleg nincs több kifogás: a nyári melegben és a meccsek alatt mindenki fogyassza bátran a sárga nedűt. Mértékkel!

Az alkoholról való leszokásban segítséget kaphat A.A. Anonym Alkoholisták 06-1/352-1947-es  telefonszámon vagy az Anonim Alkoholisták honlapján!