Egészség

A reggeli edzés előnyei

A reggeli tornának rengeteg előnye van, hátránya esetleg annyi, hogy korán kell kelni miatta. De ha egyszer ráérzünk az ízére, garantáltan nem fogjuk sajnálni, hogy egy órával kevesebbet lustálkodunk reggel. Aki nem hiszi, próbálja ki, és meglátja!

A reggeli futásban például az a jó, hogy meg tudjuk nézni a napfelkeltét. El sem hinné az ember, hogy mennyire csodálatos tud lenni az égbolt, amikor kel fel a nap! Gyönyörű kékben, rózsaszínben és némi lilában pompázik az égalja, és csak néhány pillanatig tart, míg olyan magasra nem kerül a Nap, hogy egyszer csak reggel lesz a hajnalból.

Nincs felemelőbb érzés, mint a felkelő nappal együtt ébredni, mondjuk jógázás közben, a kedvenc zenénkkel, vagy csak a reggeli madárcsicsergést hallgatva. Aki egyszer kipróbálta, az minden bizonnyal később is szeretné újra és újra átélni ezt az élményt.

Fotó: Unsplash/ Zwaddi

Fotó: Unsplash/Zwaddi

Egészséges reggeli és energikus zene

Ha sporttal kezdjük a napot, akkor a reggeli torna után valahogy nem is kívánjuk a nehéz, megerőltető reggelit. A felhasznált energiát azonban pótolni kell, például teljes kiőrlésű pékáruval, friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, frissen facsart narancslével. Energiával telinek és egészségesebbnek érezhetjük magunkat egy ilyen reggeli után.

Ha nem szeretünk egyedül edzeni, keressünk magunknak edzőtársat, akivel minden reggel egy megbeszélt helyen és időpontban találkozunk. De az is jó ötlet, ha beiratkozunk  például egy reggel hatkor kezdődő zumbaórára. A zene annyira felpörgethet, hogy eszünk ágába sem jut utána visszafeküdni az ágyban, az erő pedig egész nap velünk maradhat.