Stílus

A ragyogó arcbőr titka

Mindannyian selymes és csodálatosan ragyogó arcbőrről álmodozunk. Viszont ha belegondolunk, rájövünk, hogy nem is teszünk érte olyan sok mindent. Pedig nem szabad elhanyagolni, vagy félvállról venni, mert évekkel később könnyen megbánhatjuk az egykori lustaságunkat.

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos az arcápolás, mégis hajlamosak vagyunk időről időre megfeledkezni róla. Mindenkivel előfordul, hogy egyszer-egyszer elfelejti lemosni a sminket, vagy alaposan megtisztítani az arcát lefekvés előtt. De nem szabad ezekből rendszert csinálni, mert ha nem is egy hét múlva, de évekkel később megbánhatjuk a fiatalkori lustaságot vagy nemtörődömséget.

Az arctisztítás első lépése a bőrradír. Alaposan dörzsöljük át a bőrünket egy, a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikummal. A legjobb, ha kozmetikai kesztyűt is használunk ehhez a folyamathoz. Az elhalt hámsejtektől érdemes kéthetente megszabadulni a szakemberek szerint, mert ezzel is segítjük a bőrünk megújulását, felfrissülését.

Fotó: Unsplash/ Roksolana Zasiadko

Fotó: Unsplash/Roksolana Zasiadko

Arcpakolás

Töröljük le a bőrradírt, jöhet valamilyen pakolás. Ez lehet uborkás, mézes, joghurtos, ezt is aszerint érdemes kiválasztanunk, hogy éppen mire van szüksége a bőrünknek. Ez a művelet persze nem fér bele a mindennapi rutinba, de ahogyan a bőrradírt, ezt is megismételhetjük kéthetente. A bőrünk minden bizonnyal hálás lesz érte.

Ha lemostuk a maszkot, vegyük elő a hidratálókrémet. Tápláló, regeneráló és vitalizáló hatású krémek ezek, amelyek hozzásegítik a bőrünket ahhoz, hogy csodálatosan ragyogó legyen minden nap. Persze a pihentető alvás is varázslatos, de ez a néhány perces fürdőszobai művelet igazán semmiség.