Stílus

Így őrizhetjük meg a ruhák frissességét

Egy kis odafigyeléssel és néhány apró trükkel megőrizhetjük a ruháink frissességét, még ha sokáig állnak is a szekrényünkben. Ha szerencsénk van, akármilyen régóta is lógnak a vállfán a nadrágok és blézerek, nem szükséges újramosni azokat.

Rögtön ki is próbálhatunk egy nagyon egyszerű módszert. Mindenkinek van otthon olyan parfümje, amit szeret, aminek az illatától jó kedve lesz, és nem társul hozzá régi, kellemes vagy kellemetlen emlék, egyszerűen csak kedveli azt az illatot. Nos, fújjunk ebből a parfümből egy papír zsebkendőre, és tegyük a ruhák közé. Idővel mind átveszi a kellemes parfümillatot.

Ha ennél direktebb megoldásra vágyunk, tehetünk a szekrénybe légfrissítőt is. Válogassunk az autóillatosítók között, vagy keressünk olyat, amit a lakás illatosítására ajánlanak. Fontos azonban észben tartani, hogy a ruhák átveszik majd ezt az illatot, tehát jobb valami semlegeset, nem túl tolakodót választani, nehogy a mosdóra emlékeztető felhő lengjen körül bennünket egész nap.

Fotó: Unsplash/ Anastasia Zhenina

Fotó: Unsplash/Anastasia Zhenina

Kávébab és citromkarika

Ennél talán praktikusabb, ha egy tálat teleszórunk kávészemekkel és ezt helyezzük be a ruhák közé. A kávé ugyanis semlegesíti az illatokat, gondoljunk csak arra, amikor parfümöt vásárolunk. A sokféle illattól hamar elfárad az orrunk, és ilyenkor is a kávé segít visszatérni a valódi világba. Nincs ez másképp az öltözőszekrény esetében sem.

Néhány csepp illatos olaj is segít megelőzni a kellemetlen szagokat. Ha egy papír zsebkendőre teszünk 10-20 cseppet és behelyezzük a szekrénybe, máris tettünk valamit a ruháink frissességének megőrzése érdekében. De az is jó, ha például néhány szelet citromot vagy narancshéjat helyezünk a gardróbba.