Csillagok

Küzdjük le a magányosság érzését!

Pozitív gondolkodással vagy edzéssel is tehetünk az ellen, hogy magányosnak érezzük magunknak. Mert vannak olyan napok, amikor egyedül érezzük magunkat, de ha nem muszáj, inkább ne hatalmasodjon el rajtunk ez a hangulat.

Vannak olyan élethelyzetek, amikor úgy érezzük, magányosak vagyunk. Például akkor, amikor egy ismeretlen városba költözünk, új munkahelyen kezdünk dolgozni, vagy elvesztünk valakit, aki nagyon fontos volt számunkra. Viszont tehetünk ellene, hogy minél hamarabb elmúljon ez az érzés és rájöjjünk, hogy nem vagyunk egyedül.

Gondolkodjunk pozitívan

Ha úgy érezzük, hogy egyedül vagyunk, próbáljuk megelőzni a még mélyebbre süllyedést pozitív gondolkodással. Vegyük sorra, hogy mennyi minden öröm van az életünkben, legyünk hálásak ezekért és ne hagyjuk, hogy a rossz érzés eluralkodjon rajtunk.

Keressük mások társaságát

Ha megnyitjuk a telefonkönyvünket, biztosan találunk ott néhány nevet, akikkel szívesen találkoznánk. Mielőtt elkezdenénk azon aggódni, hogy vajon ráérnek-e, tárcsázzunk, és ha más programjuk van, hívjunk mást! Mozduljunk ki, sétáljunk, beszélgessünk, legyünk társaságban, hogy érezzük, vannak barátaink, akikkel kellemesen el tudjuk tölteni a szabadidőnket.

Fotó: Unsplash/ Samuel Zeller

Fotó: Unsplash/Samuel Zeller

Húzzunk edzőcipőt

Akár hisszük, akár nem, a sport erre is gyógyír. Ha éppen senki nem ér rá, akkor se csüggedjünk. Pakoljuk be a törölközőnket a táskába és irány az edzőterem! Vagy fussuk le a szokásos távunkat. Garantáltan jobb lesz a közérzetünk tőle!

Mellőzzük a közösségi oldalakat

Az ismerőseink általában olyan képeket vagy információkat osztanak meg magukról, amiken boldogok és jól érzik magukat. Ez, ha magányosnak érezzük magunkat, még inkább fokozhatja az egyedüllét érzését. Éppen ezért inkább hagyjuk ezeket az oldalakat, ne nézegessük mások életét, inkább mi is lépjünk a tettek mezejére, és érezzük jól magunkat posztolás nélkül is!