Stílus

Így lesz egy szőke, sápadt bőrű, jellegtelen arcú nőből szépség

Nem mindenkit áldott meg az ég erős színekkel és jellegzetes arccal: sokan, köztük én is küzdök azzal, hogy sem a hajamnak, sem a szememnek, sem a bőrömnek nincs meghatározható színe. Néhány trükk azonban segít a jellegtelen arcon is!

Szemüvegkeret

Legtöbbünknek szüksége van szemüvegre, s ha már muszáj hordani, használjuk ki az előnyeit! A manapság divatos, határozott , akár színes keretű szemüvegek szinte egész más embert farag viselőjükből, érdemes játszani a formákkal, színekkel, anyagokkal. Ha nem jövünk rá, mi lenne nekünk megfelelő, érdemes kikérni szakértő tanácsát.

Forrás: Unsplash/Christopher Campbell

Smink nélkül – Fotó: Unsplash/Christopher Campbell

Tartós szempillafestés

Mit nem adnék azért, ha erős, ívelt, sűrű szempilláim lennének! Ehelyett normál méretűek, a végük viszont szőke, így tulajdonképpen nem is látszanak. Ha nem akarok úgy kinézni, mint egy álmos teknősbéka, muszáj kiemelnem őket, ebben segít a kozmetikus meg a tartós szempillafestés. Párszáz forint, tíz perc, de a végén nekem is lesznek szempilláim, amik akkor sem maszatolódnak el, ha reggel megdörzsölöm a szemem. Nagyon jellegtelen archoz szerintem a sötétbarna illik leginkább, de ha igazán drámai hatásra vágyunk, festessük kékesfeketére, vagy válasszuk a tartós műszempillákat – ezek ugyan drágábbak és macerásabbak, de jobb, mint naponta spirálozni.

Forrás: Unsplash/Christopher Campbell

A szem kiemelése – Fotó: Unsplash/Christopher Campbell

Új frizura

A hajam színe meghatározhatatlan. Se nem igazán szőke, se nem igazán barna, valahol a kettő között. Az átlag világosbarna hajú lányok tudják még, miről beszélek: sápadt arc, sápadt haj, akkor sem szúrnának ki a tömegből, ha én lennék az egyetlen nő közel s távol. Kell egy jó fodrász, aki olyan hajszínt segít választani, ami illik a személyiséghez, arcformához, és a nem túl erős színekhez is: egy égővörös szín a sápadt, smink nélküli arcot csak még jobban elnyomja. Mostanában szőke színezőt használok, azt is csak félévente, és ismét megvan az a kis plusz, ami hiányzott. Ugyanez igaz a frizurára is: fontos, hogy kiemelje az arcot, a szemeket, és ne elrejtse, így ha a hajunk színén nem is változtatunk, egy érdekes forma feltűnőbbé teheti az egész megjelenésünket.

Kontaktlencse

Ha egyetlen szemüveg sem áll jól, a szemünk színe pedig nem túl erős, dobjuk fel színezett kontaktlencsékkel! Nem kell rögtön a legvadabb árnyalatot választani, az enyhén színes lencsék épp azt a kis pluszt adják a tekintetnek, amit addig hiányoltunk, mélyebbé vagy épp ragyogóbbá teszik a színeket.

Szín az ajkaknak

Nem szeretem az elkenődést, meg a csillogó, művivé sminkelt ajkakat, így színezett ajakírt használok, meg szájceruzát: ez tartós hatást ad, és nem olyan erős a színe, mint a rúzsé, a legtöbben észre sem veszik, hogy az aznap reggel „kapott” vértelen, színtelen számat kicsit pirosabbá varázsoltam, még bőven a természetes kategórián belül. A sminkmesterek mindenképpen a lágy, fáradt színeket ajánlják az ajkakra, különben túl feltűnővé válnak az ajkaink, és saját szánk nyomja el az egész arcunkat.

Forrás: Unsplash/Christopher Campbell

Teljes smink – Fotó: Unsplash/Christopher Campbell

Egészség és szabad levegő: a sápadt bőrön szerintem e kettő segít a pirosítón kívül. Éljünk minél egészségesebb életet, ne dohányozzunk, ne igyunk túl sok alkoholt, és sportoljunk sokat a szabad levegőn, így talán az arcunk kap egy kis természetes színt. Ha nem, az sem baj, mert az egészség széppé tesz.

Vigasz: a modellek is ilyenek… Természetesen bőven akadnak kivételek, de a világos bőrű, festék nélkül jellegtelen arcú lányokból kiváló modell válik, mert bárhogy ki lehet sminkelni őket. Átlagemberként persze ennek megvan a hátránya, nem használhatunk túl erős sminket, mert a barátok esetleg nem ismernek meg, és mindenféle erős szín feltűnő lehet, de éppen ezt keresik a kifutókra, nem? Még nekiszaladhatunk mi is!