Csillagok

Feng shui az irodában: így rendezzétek be a munkaterületeteket!

Az iroda elrendezésébe nemigen szólhatunk bele, de a saját munkaterületünk energiáira könnyen odafigyelhetünk. Egy zöld növény a „siker”, egy kis aprópénz a „gazdagság” zónájában hozzájárulhat, hogy a munkában is segítsen nekünk a feng shui.

Akik hisznek a feng shuiban, tudják, hogy hogyan kell berendezni a lakást, a szobákat úgy, hogy megfelelően áramoljon mindenfelé az energia. Ezáltal jobban érzik magukat otthon, jobb a közérzetük, és mindettől természetesen a hétköznapjaik is produktívabbak. A szerencsésebbek már a tervezésnél befolyásolhatják a szakembereket, hogy melyik helyiség hová kerüljön.

Csakhogy az időnk nagy részét nem otthon, hanem a munkahelyünkön töltjük. Az iroda elrendezésében azonban valószínűleg igencsak kicsi a beleszólási lehetőségünk. Ha nem mi kaptuk azt az asztalt, ami a „siker” vagy a „pénz” zónában van, akkor sem kell megijedni.

Forrás: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay / CCO Public Domain

Sokféle trükk létezik, amivel optimalizálhatjuk a munkahelyi környezetünket a feng shui szerint. Ilyen például ha zöld virágot viszünk az asztalunkra, mondjuk bambuszt, ami egyébként is a sikert szimbolizálja. Vagy megpróbálhatjuk a feng shui szerint elrendezni azt a kis helyet, ami a mi munkaterületünk. Tegyünk pirosat a szerelem, egy kis aprót a „pénz” zónába. Így remélhetőleg nemcsak otthonosabban érezzük majd magunkat, de az energiák is megfelelően áramlanak ahhoz, hogy minél hatékonyabbak és sikeresebbek legyünk a munkánkban.