A kutyák örökbefogadását népszerűsíti a kutyafesztivál

A gazdátlan kutyák örökbefogadását és a felelős állattartást népszerűsíti a Vigyél Haza Alapítvány Belvárosi kutyafesztivál elnevezésű rendezvénye, amelynek május 6-án a budapesti Olimpia Park sétánya ad otthont.

Suttognak a bálnaborjak a ragadozók miatt

Suttogva kommunikálnak egymással a nőstény hosszúszárnyú bálnák és borjaik, hogy ne vonzzák magukhoz a ragadozókat.

Répatorta másképp (fánk formájúra sütve)

A répatorta igencsak megosztó édesség, sokan szeretjük, mások viszont hallani sem akarnak róla. Pedig finom még akkor is, ha fánk formájúra sütjük. Mutatjuk, hogyan! Videó!

Meghalt Usztics Mátyás színész, rendező

Elhunyt Usztics Mátyás színész, rendező, a Nemzeti Kamara Színház alapítója; 68 éves volt – tudatta az Usztics Mátyás és barátai hivatalos közösségi oldal a család hozzájárulásával vasárnap.

Csecsemősíró-verseny Japánban – galéria

Ha a gyerek sír, az sosem jó, Japánban azonban másképp gondolják. Idén is megrendezték a hagyományos csecsemőbőgető versenyt, amikor szumóbirkózók próbálják minél hangosabb sírásra bírni a kisbabákat, akiket a karjaikban tartanak. Hogy miért?

A hobbit Afrikából érkezhetett Indonéziába

Az indonéziai Flores-szigeten 2003-ban talált emberféle, a Homo floresiensis, közkeletű nevén a hobbit csontjainak eddigi legalaposabb tanulmányozása alapján ausztrál kutatók úgy vélik, legvalószínűbb, hogy az emberféle afrikai ősöktől származik és nem a Homo erectustól (felegyenesedett ember), ahogy azt korábban feltételezték.

Marad az eső? Visszatér a tavasz? Ilyen idő lesz május első hetében

Hétfőtől május, és visszatér a napsütés. Melegszik az idő, de azért nem lesz felhőtlen a hetünk: záporok, zivatarok tarkítják az időjárást.

Ropogós mozzarelladarabok paradicsomszósszal

Ha valami könnyű és gyors nassolnivalóra vágyunk, például a délutáni vagy esti tévézéshez, segítünk: készítsünk ropogós mozzarelladarabokat, amiket friss paradicsomszószba mártogatva fogyaszthatunk el a kanapén heverészve.