Egy farkaspopulációtól származnak a mai kutyafajták

Egyetlen farkaspopulációra vezethetőek vissza a mai kutyafajták - ezt állapították meg amerikai kutatók, akik szerint az érintett farkasok nagyjából 40 ezer évvel ezelőtt léptek először interakcióba az emberrel.

Bronzérmes a 4x100 méteres férfi gyorsváltó

Bronzérmet nyert a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású 4x100 méteres férfi gyorsváltó az úszó-világbajnokságon a Duna Arénában vasárnap, megszerezve Magyarország első érmét a 17. vizes vb-n.

Sokan voltak a strandon? Akkor nézzük meg, mit jelent ez Kínában! – galéria

Egymást érő úszógumik és hatalmas embertömeg – zsúfolásig megteltek a strandok Kínában is. A nagy kánikulában mindenki fel szeretne frissülni, a hideg víz pedig alkalmas erre. Csak az a kérdés, hogy vajon a nagy tömegben is ugyanolyan kellemes a fürdőzés? Kétségünk van felőle, mindenesetre érdekes látvány, hogy az világ másik felén ez sem bosszantja az embereket....

7 étel, amit inkább ne tartsunk a hűtőben

Az ételek tartóssága érdekében a legtöbbet érdemes a hűtőben tartani. De vannak olyan élelmiszerek, amelyeknek inkább árt, mint használ, ha a fridzsiderbe tesszük. Ezek közül mutatunk hetet. Videó!

A kézfejünk elárulja, miből mennyit ehetünk

Sokszor halljuk, hogy mindig csak annyit együnk, amennyire szükségünk van, ne együk túl magunkat, ne vigyük túlzásba az ételfogyasztást. De vajon mennyi az annyi, vagyis mennyi az elegendő? Egy felfogás szerint elég, ha a megnézzük a kézfejünket és a segítségével kimérhetjük a tányérunkra kerülő ételek mennyiségét. Hogy hogyan? Máris mutatjuk!

Szalmakalaptól az aranytevéig – 65 év királyi ajándékai a Buckingham-palotában

Szalmakalap és színaranyból öntött teve is látható lesz azon a nagyszabású kiállításon, amelyet a 65 éve uralkodó II. Erzsébet királynő ajándékaiból állítottak össze a Buckingham-palotában.

Ilyen a tökéletes barát – a férfiak szerint

Hogy ki, mit tart tökéletesnek, az relatív, de sok jellemző megegyezhet, amikor összehasonlítjuk az igényeket. A nők és a férfiak sokszor mást tartanak fontosnak, nem mindig egyezik a véleményük a különböző dolgokban. Milyen a tökéletes barát? A férfiak elárulták, hogy szerintük mi jellemző rájuk.

Marad a kánikula vagy felfrissül az idő? Ez vár ránk a jövő héten

Hosszú napok óta tikkasztó hőségben van részünk, egy-két frissítő zápor hoz csak enyhülést, a hőmérő higanyszála azonban alig mozog. Vajon folytatódik ez az idő a jövő héten? Vagy jön némi felfrissülés? Mutatjuk az előrejelzést!