Csillagok

Szeszélyes őszi időjárásra számíthatunk jövő héten

Sajnos úgy tűnik, ez a hűvös már marad, a hét közepe felé azonban még számíthatunk egy kis napsütésre.

Hétfő

Országszerte borult lesz az ég, sokfelé számíthatunk tartós, kiadós esőre – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán. Az északi, északkeleti szél nagy területen erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható, délkeleten lehet az enyhébb idő. Kicsi lesz a napi hőingás.

Kedd

Felszakadozik, csökken a felhőzet, legtovább a Tiszántúlon lesz borult az ég. Reggel, délelőtt délkeleten még kisebb eső előfordulhat, később csapadék nem valószínű. Az erős északi szelet főként a Dunántúlon kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Fotó: Unsplash/ Artur Rutkowski

Fotó: Unsplash/ Artur Rutkowski

Szerda

Változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadék nélkül. Az északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között várható, néhol talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Csütörtök

Eleinte gyengén felhős, napos idő várható, majd délután megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem lesz. A nyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken gyenge talajmenti fagy sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Péntek

Eleinte csak fátyolfelhők lehetnek az égen, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Délután szórványosan eső, zápor előfordulhat. A nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Hétvége

Szombaton felszakadozik, csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Eleinte néhol még kisebb eső előfordulhat. A nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. Vasárnap már több csapadék várható, a nappali hőmérseklet 8 és 13 fok között várható.