Ha egy egészséges, őszi reggelire vagy akár desszertre vágyunk, a sütőtökös pite ízű chiapudingot nekünk találták ki.
Hozzávalók
- 1/4 bögre chiamag
- 1 bögre tökpüré
- 1 és 1/2 cukormentes mandulatej
- 2 evőkanál juharszirup
- 1 teáskanál vanília
- 1/2-1 teáskanál tökös pite fűszerkeverék (vagy ha ez nincs, akkor fűszerezzük ízlés szerint)
A tetejére
- pekándió, tökös pite fűszerkeverék, (cukrozatlan) növényi tejszínhab
Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain
Elkészítése
A hozzávalók valójában két adagra lettek kiszámolva, vagyis ha csak egy adagot készítenénk, felezzük meg az adagokat!
Vegyünk elő két, alaposan kitisztított befőttesüveget, majd megfelezve tegyük bele mindkettőbe a chiamagot, a fél adag tökpürét, a fél adag tejet, juharszirupot, vaníliát, fűszerkeveréket.
Jól zárjuk le a befőttesüvegeket, majd alaposan rázzuk össze mindkettőben az összetevőket.
Tegyük be a befőttesüvegeket a hűtőszekrénybe, és hagyjuk hűlni a pudingot legalább két órán keresztül, vagy egész éjszaka – és reggelire fogyasszuk el az elkészült finomságot.
Amikor úgy gondoljuk, hogy elkészült, vegyük ki a hűtőszekrényből. Díszíthetjük pekándióval, szórhatunk a tetejére egy kis fűszerkeveréket, és/vagy tehetünk rá növényi tejszínhabot.