Konyha

Őszre fel: íme a sütőtökös pite ízű chiapuding

Az ősz íze, ráadásul egészséges, szinte minden diétába belefér, kivéve, ha nemm szeretjük a tököt. De ebben az évszakban legalább egyszer érdemes megkóstolni valami tököset, és ha tényleg csak egy valamit kóstolunk, akkor nem bánjuk meg, ha ez a tökös pite ízű chiapuding lesz az. Mutatjuk hozzá a receptet!

Ha egy egészséges, őszi reggelire vagy akár desszertre vágyunk, a sütőtökös pite ízű chiapudingot nekünk találták ki.

Hozzávalók

  • 1/4 bögre chiamag
  • 1 bögre tökpüré
  • 1 és 1/2 cukormentes mandulatej
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 teáskanál vanília
  • 1/2-1 teáskanál tökös pite fűszerkeverék (vagy ha ez nincs, akkor fűszerezzük ízlés szerint)

A tetejére

  • pekándió, tökös pite fűszerkeverék, (cukrozatlan) növényi tejszínhab
Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Elkészítése

A hozzávalók valójában két adagra lettek kiszámolva, vagyis ha csak egy adagot készítenénk, felezzük meg az adagokat!

Vegyünk elő két, alaposan kitisztított befőttesüveget, majd megfelezve tegyük bele mindkettőbe a chiamagot, a fél adag tökpürét, a fél adag tejet, juharszirupot, vaníliát, fűszerkeveréket.

Jól zárjuk le a befőttesüvegeket, majd alaposan rázzuk össze mindkettőben az összetevőket.

Tegyük be a befőttesüvegeket a hűtőszekrénybe, és hagyjuk hűlni a pudingot legalább két órán keresztül, vagy egész éjszaka – és reggelire fogyasszuk el az elkészült finomságot.

Amikor úgy gondoljuk, hogy elkészült, vegyük ki a hűtőszekrényből. Díszíthetjük pekándióval, szórhatunk a tetejére egy kis fűszerkeveréket, és/vagy tehetünk rá növényi tejszínhabot.