Konyha

Nem is hinnénk, mi mindenre jó a kesudió

Pedig valóban rengeteg előnye van ennek a nassolnivalónak, amely mindamellett, hogy nagyon finom, szervezetünkre is jótékony hatással van. Egy csapda van csupán: itt is, mint mindenben, fontos a mértékletesség. Csak ne lenne olyan nehéz abbahagyni!

Jó hatással van a szívre

Egyes kutatások szerint a kesudió kifejezetten hatékony az egyes szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, a kockázat alacsonyan tartásában. A benne található vitaminok, mint a kálium, az E- és a B6-vitamin, valamin a folsav mind hozzájárulnak a szívünk egészségéhez.

Segít a magas vérnyomás megelőzésében

A kesudió nagyon gazdag magnéziumforrás, ezáltal segít a magas vérnyomás megelőzésében.

Fotó: Unsplash/ Rachel Walker

Fotó: Unsplash/ Rachel Walker

A szemünk egészségéhez is hozzájárul

A répáról mindenki tudja, hogy jó tesz a szemnek, de a kesudióról már kevesebben, pedig magas lutein- és zeaxantintartalma miatt segít megőrizni jó látásunkat, sőt még a szürke hályog megelőzésében is hasznos lehet.

Jót tesz a csontoknak

Magnézium– mellett kalciumtartalma is kiemelkedő, így rendszeres fogyasztása a csontjaink egészségéhez is hozzájárulhat.

Beilleszthető a diétába

A Harvard Egyetem kutatói szerint napi két kis adag kesudió kifejezetten hasznos a fogyókúránk során is, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaz, ezáltal segít a súly megtartásában és csökkenti a koleszterint.

Mindez nagyszerű hír, de azért ne feledkezzünk meg arról, hogy bár a kesudió sok szempontból jót tesz a szervezetünknek, a változatos és vitaminban gazdag táplálkozás a legfontosabb, így mindenképp törekedjünk az egyensúlyra, de néha-néha nyugodtan markoljunk fel egy adag kesudiót.