Otthon

Jót tenni jó! – 8 jótékonysági esemény ősszel

Jónak lenni, másokkal jót tenni jó – ez bennünket is boldoggá tesz, örömmel tölt el. Vannak, akik szerint a legfontosabb feladatunk az életben a bajba jutottak segítése. Nem kell hatalmas, világrengető dolgokra gondolni, hiszen olykor a legapróbb jótett is hegyeket képes megmozgatni.

Jótékonysági garázsvásár a Katicabogár Waldorf Óvoda javára

Helyszín: Budapest, Tranzit Cafe

Időpont: szeptember 23. 10:00–13:00

Itt biztosan nem lesz lelkisimeret-furdalásunk, hogy megint vettünk egy csecsebecsét – vásárlásunkkal kis óvodásokat támogatunk, és közben szuper kincsekre bukkanhatunk! A jótékonysági garázsvásáron gyerekruhák, játékok, könyvek, kismamaruhák, ékszerek, sportszerek, meglepetések, finomságok várnak ránk, és ki tudja, talán még új barátságokat is kötünk.

Macskamentő adományos jógaóra

Helyszín: Budapest, DownDog Jógastúdió

Időpont: szeptember 24. 15:00–17:00

Lelkes jógaoktatók állatvédő jógaóra-sorozatot indítanak, mellyel céljuk, hogy különböző állatvédő és állatmentő szervezeteknek gyűjtsenek tárgyi és pénzadományt. Az első alkalom a cicáké, a Kutyamentő Angyalok Egyesületének Cica Alosztályát támogatják. Ha szeretünk jógázni, és szeretjük a cicákat (ki nem?!), remekül összeköthetjük a kettőt ezen a napon. Ha pedig még nem jógáztunk, itt a remek alkalom, hogy kipróbáljuk!

Fotó: iStock.com/LuminaStock

Fotó: iStock.com/LuminaStock

500 év 500 km – Mozgasd meg a lelked!

Helyszín: Budapesttől Nagydobronyig

Időpont: szeptember 26. – október 1.

Az 500 km-es jótékonysági futás célja a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon megsegítése, mely Gui Angéla futónagykövet ötletéből (a vele készült interjúnk ITT olvasható), a Bethesda Gyermekkórház segítségével valósul meg. A rajt a XVI. kerületben lesz, szeptember 29-én érnek el a futók a kárpátaljai leányotthonba, majd október 1-jén a célba, a Vereckei-hágóhoz. A futáshoz Budapesttől a nagydobronyi gyermekotthonig bárki csatlakozhat, majd onnan a Vereckei-hágóig tartó szakaszt felkért terepefutók teljesítik.

Jótékonysági edzés az Etyeki Állatvédő Egyesület árváiért

Helyszín: Budapest, Hősök tere

Időpont: szeptember 28. 18:30–20:00

Az etyeki menhelyre elhagyott, bántalmazott kutyusok kerülnek, és az elhivatott önkéntesek a megfelelő gazdi érkezéséig nemcsak testileg, de lelkileg is gondozzák őket. A jótékonysági edzést egy edzőpáros szervezi, és a teljes befolyt összeget az Etyeki Menhely lakóinak szánják. Az edzésen páros, sajáttestsúlyos gyakorlatokra lehet számítani, ugyanakkor az egyedül érkezőket is nagy szeretettel várják, kortól, nemtől, edzettségi állapottól függetlenül.

Jótékonysági főzőverseny

Helyszín: Rákospalota, Főtér

Időpont: szeptember 30. 9:00–15:00

Ha szeretünk főzni, konyhai tudásunkat most közönség előtt is megvillogtathatjuk: a Rászorulókat Támogatók Egyesülete által szervezett főzőversenyen 3–5 fős csapatokat várnak, akik a verseny után a megfőzött ételekből legalább 10 adagot kiosztanak a rászorulóknak. Finom ételek, remek társaság várható, és főztünkkel bearanyozhatjuk valaki (vagy valakik) napját.

Fotó: iStock.com/LemonTreeImages

Fotó: iStock.com/LemonTreeImages

1. Tündérfutás

Helyszín: Debrecen, Nagyerdő

Időpont: szeptember 30. 9:00–13:00

A Tündérkör Alapítvány és a „HAJRÁ FUTÁS” Egyesület által szervezett futás célja a Hajdú-Bihar Megyei Gyermekotthonokban élő gyermekek támogatása és sportrendezvények szervezése számukra, tehát a sport szeretetére való nevelés. Lesz gyermek és felnőtt futam is, így az egész család próbára teheti magát, az első 3 helyezett pedig  érmet, oklevelet és ajándékot is kap.

Jótékonysági koncert és Állatok Világnapja az ürömi menhelyen

Helyszín: Ürömi Állatotthon

Időpont: október 1. 11:00–19:00

Kicsiknek és nagyoknak is izgalmas programokat tartogat ez a jótékonysági koncert, ahol fellép Zoltán Erika, a Zanzibár, a Fiesta, DJ Dominique, Fresh Andi, Bebe és Palcsó Tamás. Lesz arcfestés, ugrálóvár, tűzoltó-bemutató, kutyasétáltatás a menhelyi kutyusokkal, ügyességi versenyek, tehát biztosan nem fogunk unatkozni. És a cél? Adománygyűjtés egy téli melegedő megépítésére, ahol az idős, beteg vagy műtét után lévő kutyusok pihenhetnek, lábadozhatnak.

3. Jótékonysági futás a Fészek Gyermekvédő Egyesület javára

Helyszín: Érd, Főtér

Időpont: október 7. 10:00–14:00

A futást a Fészek Gyermekvédő Egyesület Átmeneti Gyermekotthonának megsegítésére rendezik, és az érdi önkormányzaton túl olyan sztárok is támogatják az eseményt, mint Szekeres Adrien, valamint a Rippel fivérek. Az se tartson vissza minket, hogy nem szoktunk futni vagy sportolni – a kezdőket 1 km-es táv várja, míg a gyakorlottabbak 10 km-re vagy akár ennél is nagyobb távra nevezhetnek be.

A témával bővebben is foglalkozik a Ridikül ma 17 órakor kezdődő Nagykövetek című adása. A stúdióban beszélget Harcsa Veronika, Gyarmati Andrea, Snow Andrea, valamint meglepetés-férfivendégünk.

A tegnapi adást ezen a linken nézhetjük meg.