Stílus

Rózsaszín csokoládé és kék bor az új őrület

Az új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég rózsaszín csokoládéval, egy genfi startup-vállalkozás pedig kék színű borral állt elő. Vajon mi lesz a következő?

A vezető csokoládégyártó, Barry Callebaut egy évtized alatt fejlesztette ki a rubin kakaóbabot, amelyből – köszönhetően a rózsaszín termésének – rózsaszínű csoki készül. A cég szerint a fehér csokoládé 80 évvel ezelőtti debütálása óta nem volt ekkora fordulat a csokoládégyártás történetében, ráadásul az új csokoládé színe nem mesterséges adalékanyagoknak köszönhetően rózsaszín, hanem természetesen az, íze pedig kellemesen friss, gyümölcsös – írja az MTI. A vásárlóknak még fél évet kell várniuk, amíg a rózsaszín csoki megjelenik a boltok kínálatában, de ez már szinte semmi ahhoz képest, hogy a fejlesztés csaknem egy évtizedig tartott.

https://www.instagram.com/p/BYxxzWfldAc/?tagged=pinkchocolate

Koccintsunk kékkel?

Úgy látszik, az ételek színesedése a legújabb divat az élelmiszeriparban, ugyanis a nyár egyik nagy szenzációja volt a kék bor, amelyet júliustól forgalmaz a Geneva Blau genfi startupcég. Thomas Heinimann, a vállalkozás társalapítója szerint azért akartak új külsőt adni a bornak, mert a hagyományos színeket a fiatalok már ódivatúnak tartják. A Genfi-tó kékségét utánozó bort fehér szőlőkből készítik, kék színét a Spanyolországból importált gyümölcs természetes festékanyagával színezik, valamint színstabilizáló adalékkal élénkítik. A vásárlók állítólag már megbarátkoztak a kék borral, de a bárok még idegenkednek a megrendelésétől, és inkább maradnak a hagyományos színeknél.

https://www.instagram.com/p/BWDfrq8jUrX/?tagged=bluewine