Siker

Munkahelyi rossz szokások, amelyekkel őrületbe kergetjük kollégáinkat

Teljesen mindegy, hogy álmaink állásáról van szó, vagy egy olyan munkáról, amiért nem különösebben lelkesedünk, szinte mindenkinek vannak apró idegesítő szokásai, amelyeket eddig talán észre sem vett. Pedig ha sikerül ezekről leszokni, egész más színben is láthatjuk a munkahelyünket, és minket is a kollégáink.

Árad belőlünk a negatív kisugárzás

Lehet, hogy egy komoly kihívást jelentő projekt miatt látjuk sötétben a világot, de néha az is elég, ha csak tönkrement a kávégép, és mi máris kiborultunk. Nem a produktivitásra és a megoldásra törekszünk, ráadásul állandóan a falra festjük az ördögöt. Álljunk le ezzel, inkább legyünk tettre készek, és ne őrjítsük meg a kollégáinkat.

Pletykálkodunk

Hozzájutottunk egy információhoz, és máris szaladunk vele az iroda másik végébe? Meghallunk valakiről egy titkot, és azonnal továbbadjuk, hiába sejtjük, hogy bizalmasan kellene kezelnünk? Ennek csak egy dolog lehet a vége: mindenki fél majd beszélgetésbe bonyolódni velünk, és elveszítjük munkatársaink bizalmát.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

Minden reggel elkésünk

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a főnökünk nem szól emiatt, az nagyszerű, de képzeljük el, milyen érzés a többieknek, akik be tudnak érni időben. Ők már rég elkezdték a munkát, mikor mi szétesve beesünk az irodába, és próbáljuk felvenni a fonalat. Tiszteljük meg egymás munkáját is azzal, hogy időben beérünk.

Ha halogatunk vagy trehányak vagyunk

Ha mi halogatunk, az valószínűleg a munkatársaink dolgaira is hatással lesz. Képzeljük el, milyen kellemetlen lenne, ha más végezné el a mi munkánkat annak érdekében, hogy haladni tudjanak a projekttel. Ne akasszuk meg a munkafolyamatot, legyünk a csapat része. Ugyanilyen fontos, hogy ha egy munkát végzünk, azt alaposan csináljuk, ne csak félgőzzel.