Te + Én

Hisztis menyasszonyok? Kitálalnak a koszorúslányok

Az esküvő elméletileg a szerelemről és két ember elköteleződéséről szól, de a valóságban gyakran vagy a vendégek, vagy maga a menyasszony – esetleg az édesanyja – sajátítja ki magának az egész bulit, és mindenki, beleértve a vőlegényt és a koszorúslányokat is, csak statiszta lehet mellette.

A nagy napon a szerelmet, a hűséget, az összetartozást kéne ünnepelni. Ehhez képest az esküvő szervezésének legelső napjától mindenki azon izgul, hogy a vendégek vajon mit szólnak majd a terítékhez, a menühöz, a bulihoz, kin milyen ruha legyen, és még sorolhatnánk.

Tegyük hozzá, ebben nagy segítséget nyújtanak a magazinok, esküvőszervezők és a romantikus filmek, amik mind azt sugallják, hogy ez az a nap, amikor minden úgy lehet, ahogy azt a menyasszony szeretné. Lehet válogatni, hisztizni, pokollá tenni mások életét, extra költségekbe verni a családot, mert büntetlenül megteheti. Ilyenkor az esküvő igazából egyszemélyes valóságshow-vá és önmegvalósítási tanfolyamba megy át, ahol minden, de minden a leendő aráról szól, és ha ő attól érzi jól magát, hogy a koszorúslányaira ronda ruhát ad, nevetségessé teszi őket, vagy arra kéri őket, hogy ne merjenek nála vékonyabbak és szebbek lenni, akkor nincs nagyon választás… vagy mégis? Koszorúslányok mesélték el név nélkül legborzalmasabb élményeiket.

Fotó: iStock.com/ASphotowed

Fotó: iStock.com/ASphotowed

Szeretném, ha…

Persze nagy megtiszteltetésnek számít, ha koszorúslány lehet az ember lánya egy esküvőn. Mindenki hálás, sőt, akár versengés is kialakulhat a barátnők között a szerepért. Az is természetes, hogy az arának lesznek kívánságai, például ő választja majd ki a ruhát, a cipőt, a bevonulási sorrendet, a virágokat. A baj akkor kezdődik, amikor a menyasszony azzal jön, hogy az ő fodrásza csinálja majd meg mindenki haját olyanra, amilyenre ő szeretné, tekintet nélkül az egyéni kívánságokra, és persze a sminkest is a koszorúslányok nyakára küldi, ha tetszik nekik, ha nem. De kinek van mersze megbántani az élete nagy napjára készülő menyasszonyt? Pedig egészen elképesztő kívánságok érkeznek a furcsa ruhán-cipőn és megjelenésen kívül: volt olyan menyasszony, aki azt kérte, hogy a koszorúslányai fedjék el, vagy távolíttassák el tetoválásaikat, fessék be egyforma színűre a hajukat, kisebbíttessék meg a mellüket, vagy épp fogyjanak le.

Fotó: iStock.com/Halfpoint

Fotó: iStock.com/Halfpoint

Hajadon, vékony és alázatos 

A tökéletes koszorúslány tehát nagyon jól mutat, de nem jobban, mint maga az ara. Nem viselhet hasonló ékszereket, hajat, ruhát, sőt, még terhes sem lehet – legalábbis egy menyasszonynak bizony ilyen kikötése is volt. Ezen túl szegény koszorúslányok még furcsa feladatokat is ellátnak, például hajat, ruhát rendeznek az arán, de elkísérik pisilni, fogják a ruháját, és igen, olykor a saját bugyijukat adják kölcsön, vagy éppen segítenek tampont cserélni is. A fényképeken diszkréten a háttérbe húzódnak, hogy ne homályosítsák el a főszereplőt, hacsak nem pont az a kívánsága, hogy látsszon, milyen sok boldog barátnője veszi őt éppen körül. Ilyenkor kötelező mosolyogni. Minden koszorúslány másképp dolgozza aztán fel a történteket, néhányuk ugyanolyan sárkány lesz saját esküvőjén, mint vele voltak, mások pont az ellenkezőjét teszik, esetleg eldöntik, hogy az ő esküvőjük egy eldugott tisztáson lesz megtartva két tanúval, mert nem akarnak ők is belebolondulni a ceremóniaszervezésbe. Az biztos, hogy barátságok rendülhetnek meg, és zsepik fogyhatnak egy-egy hisztis menyasszony hatására.