Stílus

Sztárokkal kapcsolatos mítoszok, amiket még mindig elhiszünk

Elvis él, csak bujkál valahol, Michael Jackson az űrből érkezett a Földre, Marilyn Monroe nem is lett öngyilkos: a sztárokkal kapcsolatban rengeteg teljesen valótlan pletyka, mítosz tartja magát mind a mai napig.

Minden olyan sztárt, akit egy kicsit is szerettünk, és túl korán vesztettünk el, életben akarunk tartani. Ha máshogy nem, elképzeljük, hogy még él valahol, hiszen ma már olyan ügyesen át lehet verni, le lehet fizetni az orvosokat, egész Amerikát, sőt, a világot is. A valóság ezzel szemben az, hogy bár tényleg akadnak emberek, akik sikeresen tudják halálhírüket kelteni, vagy csak nyomtalanul eltűnni a nyilvánosság szeme elől, azért ez még mindig kevésbé jellemző, mint az, hogy az emberek meghalnak. Olykor tragikusan korán, akkor is, ha milliók imádták őket, és tíz orvos állt a rendelkezésükre. Ilyen volt Michael Jackson, akiről saját lánya is úgy véli, megölték, vagy nem is halt meg, Marilyn Monroe, aki ugyan miért lehetett volna öngyilkos, és persze Elvis Presley, akinek halálát a rajongók a mai napig nem képesek megemészteni. Igen, halála után egy nappal egy, Elvisre a megtévesztésig hasonlító, John Burrows nevű férfi vett egy csak oda jegyet a memphisi repülőtéren Brazíliába, és ez volt Elvis gyakran használt álneve. A király minden emberi számítás szerint 1976-ban, 42 évesen kábítószer-túladagolásban hunyt el.

 

Lorde 45 éves

Az új-zélandi énekesnő meglepő külseje sok találgatásra ad okot. Mivel sokaknak tűnik koravénnek, ezért elterjedt, hogy a sztár igazából 45 éves, vagy ennél is idősebb, csak ügyesen konzerváltatja magát. Pedig – igazi nevén – Ella Yelich-O’Connor csupán 17 éves volt, amikor első albuma megjelent. Pontos születési dátuma hivatalosan is meg van adva, 1996. november 7., de a pletykák ettől még szárnyalnak tovább.

 

Stevie Wonder igazából nem is vak

Meglehetősen sértő azt feltételezni bárkiről is, hogy több mint hatvan éve vaknak tetteti magát, miközben nagyszerűen lát, mégis ez a pletyka terjedt el Stevie Wonderről. Még jó, hogy a megrögzött szkeptikusok nem követeltek nyilvános látásvizsgálatot. Az, hogy a híresség képes így zenélni, kosárlabdameccsekre jár, tévéket vásárol, és egyszer megpróbált elkapni egy leeső mikrofont, csak azt bizonyítják, ami minden vakra jellemző: a kiemelkedő hallást, szaglást és a rezgések érzékelését.

 

Beyoncé sosem volt terhes

Az ember lányának életében az első terhesség, főleg, ha sokat edz, vagy csak olyan típus, akár a negyedik-ötödik hónapig nem is látszik. Mivel a hírességek nagy része mániákusan vigyáz az alakjára, ezért terhességük első felében majdnem ugyanúgy néznek ki, mint korábban, és persze szülés után két nappal is – legalábbis szeretik ezt elhitetni a nagyközönséggel. Emiatt azonban senki sem hiszi el nekik, hogy tényleg kihordták azt a gyereket. Irina Shayk és Beyoncé is a pletykák áldozata lett, sokak szerint műhasat viseltek, és gyermeküket béranyával hordatták ki.

Fotó: EPA/JIMMY MORRISON

Fotó: EPA/JIMMY MORRISON

Az igazi Paul McCartney 1966-ban meghalt

A pletykák szerint az igazi sztár 1966-ban életét vesztette egy autóbalesetben, és egy hasonmása helyettesítette a fellépéseken, no meg az életben is. Sokan még azt is látni vélik, hogy a Beatles számaiban erre utaló rejtett kódok szerepelnek, és az, hogy a férfi mezítláb szerepelt az egyik album borítóján, szintén „bizonyító erejű”. Hát persze.

 

Walt Disney testét ma is fagyasztják

A zseniális híresség 1966-ban hunyt el tüdőrákban alig 65 évesen. Mivel életében is nagy újító volt, halála után elterjedt a pletyka, miszerint testét lefagyasztatta, és arra vár, hogy a megfelelő technikai körülmények és az orvostudomány fejlődése lehetővé tegyék felébresztését. Az ugyan igaz, hogy Disney halála egybeesett a kirogenezis kitalásával, és a producer mutatott is iránta érdeklődést még életében, a valóságban halála után a testet elhamvasztották, és a Los Angeles-i Forest Lawn temetőben nyugszik.

 

Harry hercegnek nem Károly az apja

Diana és Károly rossz házassága és későbbi válása adott okot azokra a pletykákra, amelyek szerint a vörös hajú herceg apja Diana egykori szeretője, James Hewitt. Mindeközben minden valószínűség szerint Harry csupán Diana testvérére hasonlít inkább, és nem apjára, elég csak megnézni a fényképeket.