Te + Én

Négy „rossz” dolog, ami erősebbé teheti a kapcsolatunkat

Nemcsak a „jó” dolgok, élmények vihetnek előre egy kapcsolatot, hanem a „rosszak” is. A nézeteltérések, súrlódások nem feltétlenül jelentik egy kapcsolat halálát, épp ellenkezőleg: ha jól kezeljük ellentéteinket, kompromisszumkészek vagyunk, a köztünk lévő kapcsot erősebbé tehetjük. Négy szituáció, amelyekből jól is kijöhetünk.

Távolság

Ha folyton egymás nyakán lógunk, egy idő után elmúlik a szenvedély és unalmassá válik az együtt töltött idő. A távolság egyet jelent a szabadsággal, a különlét után pedig édes a viszontlátás, és a szenvedély is újra fellángolhat.

Fotó:Freepik/@teksomolika

Fotó:Freepik/@teksomolika

Konfliktusok

Ha egy kapcsolatban nincsenek konfliktusok, az azt jelzi, hogy nem bízunk egymásban. Ha nem mondjuk ki egymásnak, mit is érzünk valójában, akkor azt nem is tudjuk kezelni. Mindig tartsuk szem előtt, mit tartunk értékesnek a kapcsolatunkban. Ne csak azt hangsúlyozzuk, miben hibás a másik, hanem igyekezzünk felismerni saját hibáinkat is.

(Egészséges) egoizmus

„Drágám, ma te leszel itthon a gyerekekkel, én elmegyek az uszodába.”

Nyugodtan nyithatunk egy estét akár ezzel a mondattal is. Ahhoz, hogy egészséges maradjon a kapcsolatunk, egyrészt fontos, hogy párunk nyugodt szívvel engedjen el minket, másrészt törődnünk kell saját magunkkal is. Ne hagyjuk el magunkat, ugyanúgy járjunk el úszni, edzeni, sportolni!

Nehézségek

  1. „Elfáradtam a lakásfelújításban. Elmegyek Anyához pihenni.”
  2. „Elfáradtam a lakásfelújításban. Találjuk ki, hogyan dolgozhatnánk hatékonyabban!”

Egy probléma, nehézség arra van, hogy megoldjuk azt, nem pedig arra, hogy elmeneküljünk előle. A közös gondolkodás, közben egymáshoz is közelebb kerülhetünk, miközben szinte észrevétlenül maga a probléma is megoldódik.