Egészség

Ezért lehet rossz hatással a sok munka az egészségünkre

Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyire keményen dolgozunk; a kezdeti, nyugodt munkamenetet észrevétlenül felválthatják a rohanás, a stressz, a túlórák és az egyre nagyobb nyomás az egyre halmozódó munka miatt. Csakhogy ez könnyen az egészségünk rovására mehet. Ezek lehetnek a jelei!

Könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy azt hisszük, ha éjjel-nappal dolgozunk, mindent elvállalunk, akkor nélkülözhetetlenekké válunk, jobb munkaerővé, hatékonyabbá. Mégis: a rengeteg munka, a stressz és a vállunkra nehezedő nyomás miatt talán észre sem vesszük, hogy milyen negatív hatással lehet ez a rengeteg munka és hajtás az életünkre, illetve az egészségünkre. Pedig jobb lenne idejében felismerni a tüneteket.

Tegyük le a telefont! Vagyis ha azon kapjuk magunkat, hogy folyton, de tényleg állandóan a kezünkben van a telefon, akkor azonnal tegyük le, és hozzá se érjünk egész hétvégén! Húzzunk határt a munka és a pihenés között, tudjuk kikapcsolni a mobilunkat, és munkaidőn kívül ne válaszoljunk a megkeresésekre, különben hamar kiéghetünk.

Fotó: Pexels/kaboompics

Fotó: Pexels/kaboompics

Ne hasonlítgassuk össze folyton magunkat másokkal. Végezzük el a saját munkánkat a legjobb tudásunk szerint, vállaljunk olyan feladatokat és annyit, amennyit tökéletesen el tudunk végezni, és ne azt nézzük, hogy más mit csinál, mennyit dolgozik. Az legyen az ő baja! Mi törődjünk a saját dolgunkkal!

Magánéleti problémák

A rengeteg munka és az állandó stressz, fáradtság negatív hatással lehet a szexuális életünkre is. De a magánéletünk más területére is rányomhatja a bélyegét a túlzásba vitt munka, vagy ha mindennap hazaviszünk egy kis túlórát. A kiégés mellett a rendszertelen, egészségtelen étkezés vagy a kialvatlanság is veszélyeztethet bennünket, nem beszélve az enerváltságról vagy a motiválatlanságról.

Tartsunk egy kis szünetet, amikor tényleg nem dolgozunk és nem is gondolunk a munkára. A legjobb az lenne, ha mindennap lennének ilyen órák az életünkben.