Te + Én

Mondatok, amelyektől minden szingli a falra mászik

Ha valaki még nem találta meg a párját, vagy éppen nincs kapcsolatban, mert úgy hozta az élet, az még nem valami betegség vagy üldözendő állapot, egyszerűen csak így jött ki a lépés, vagy ő maga választotta ezt az életformát. Viszont vannak, akiknek nagyon nehéz felfogni, elfogadni ezt a helyzetet és lépten-nyomon olyan mondatokat mond a szingli ismerősének, amiről nem is képzeli, mennyire bántó vagy unalmas.

Szinte biztosak lehetünk benne, hogy ezeket a mondatokat minden szingli hallotta már legalább egyszer, még akkor is, ha például csak pár hónapig élt egyedülállóként valaki, mert vannak emberek, akik az egyedülálló státuszt egyszerűen nem képesek megérteni és elfogadni. Pedig a szingliség nem betegség, hanem egy állapot, ami vagy úgy alakult, vagy mi választottuk, de párkapcsolat nélkül is lehet boldog az ember. Az egyedüllét még nem jelent magányt, úgy is lehet teljes életet élni, hogy ha éppen nem vagyunk párkapcsolatban.

Fotó: Unsplash/ Crown Labs Agency

Fotó: Unsplash/Crown Labs Agency

És hogy mik azok a mondatok, amiktől valószínűleg minden szingli a falra mászik? Igen, valószínűleg még a sokat látott és tapasztalt Bridget Jones sem tudná megállni egy grimasz nélkül a következő kijelentéseket, kérdéseket. Íme!

Biztosan túl válogatós vagy.

Szia! Ismered Petit/Tibit/Márkot/Csabát/Lacit…?

Csak oda kellene tenned egy kicsit magad.

Túl sokat szórakozol/Túl keveset jársz el otthonról.

Gondolod, hogy hamarosan/valamikor megállapodsz?

Mióta is vagy egyedül?

Jaj, te ezt nem biztos, hogy érted, ez olyan „páros” dolog…

Ne felejtsd el, hogy ketyeg a biológiai órád!