Egészség

Csökkentsük a narancsbőrt, növeljük az önbizalmat

Genetika ide vagy oda, valószínűleg minden nőnek meggyűlik a baja a makacs narancsbőrrel. Hogy ki hogyan küzd ellene, az sokféle lehet, de az biztos, hogy nem könnyű a harc a cellulit ellen. Megpróbálunk segíteni, reméljük, sikerül. És ha csökken a narancsbőr, remélhetőleg az önbizalmunk ezzel együtt az egekbe szökik!

Strandszezon és bikinialak – hetek óta hordjuk a hosszabb-rövidebb szoknyákat, sortokat és persze a fürdőruhákat, mert ezt a nagy meleget másképp nem lehet elviselni. Akármilyen alkatunk is van, a makacs narancsbőr bármikor megjelenhet – s ha nem figyelünk, vagy olyan géneket örököltünk, soha nem szabadulunk meg tőle teljesen. De mindenképpen csökkenthetjük a combunkon és fenekünkön megtelepedett zsírsejteket, ami azért nagy öröm, és ha csökken a narancsbőr, remélhetőleg az önbizalmunk vele együtt emelkedik.

Nem is szaporítjuk tovább a szót, mutatjuk, hogyan!

Zsírégetés kardióval: futás, úszás, spinning – mindegy, melyiket választjuk, a lényeg, hogy ne adjuk fel és egy kicsit „haljunk bele” minden edzésbe. A kardió nemcsak zsírégetésre jó, de feszesíti a bőrt, vagyis segít abban, hogy többek között a combunk és a fenekünk is vékonyabb, feszesebb legyen.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/CCO License

Lokális kezelés: valószínűleg a legjobb gyakorlat, amit a narancsbőr ellen elkövethetünk, az a guggolás. Fokozatosan, egyre többet csináljunk, és napról napra láthatjuk az eredményt. Ez azonban nem zárja ki, hogy más olyan gyakorlatot is végezzünk, amelyek kifejezetten ezt a területet célozzák meg. Minél többet dolgozunk rajta, annál látványosabb lehet az eredmény. A kardióval kombinálva még jobb. Csak ne adjuk fel egy hét után!

Étrend: ahogyan minden hasonló problémánál, a narancsbőr esetében is nagy hangsúlyt kell fektetnünk az étrendünkre. Kerüljük a zsíros, cukros ételeket, a szénhidrátot és minden olyan ételt, amelyekről tudjuk, hogy nem egészségesek a számunkra. Helyettük válasszunk zöldségeket, gyümölcsöket!

Inni kell: és persze mi más jöhetne a sorban, mint a folyadékbevitel. Igen, igyunk minél többet, a hidratáció is kiemelt fontosságú a cellulit elleni küzdelemben.

Pihenés, felfrissülés: a megfelelő anyagcseréhez és a jó közérzethez elengedhetetlen a kielégítő mennyiségű és minőségű alvás. Vagyis igyekezzünk minden nap időben ágyba bújni, és aludjuk ki magunkat, vagy azt is mondhatnánk, hogy aludjuk szépre magunkat.

Élvezzük az eredményt: ne várjuk, hogy a combunk és a fenekünk majd olyan lesz, mint a (jórészt egyébként is szerkesztett) fényképeken, amiket a világhálón látunk. Amint úgy érezzük, hogy már nem félünk megmutatni a világnak, milyenek is vagyunk, rajta, ne várjunk tovább! Húzzuk fel azt a bikinit és irány a strand – ha nap mint nap teszünk valamit az alakunkért, megérdemljük, hogy büszkén vállaljuk is azt.