Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Csillagok

A hírnév súlya – Híres zenészek, akik önként hagytak itt minket

Hetedik osztályos általános iskolás voltam, amikor a Linkin Park In the end című dala meghódította a slágerlistákat. Emlékszem, majdnem minden második szünetben leadták a sulirádióban, és az egyik osztálytársnőm kívülről énekelte végig minden alkalommal. Valószínűleg az Y generáció tagjait rázta meg leginkább a hír, hogy tegnap az együttes 41 éves énekese, Chester Bennington véget vetett életének.

 

Még 1 hónap sem telt el azóta, hogy először – és sajnos utoljára – lépett fel Magyarországon az együttes a VOLT Fesztivál keretében Sopronban. Rengeteg ismerősöm várta már hónapok óta az eseményt, és a koncert után el is árasztották a „hidegrázós” élménybeszámolók a Facebook üzenőfalamat. Tegnap ugyanezek az ismerőseim R.I.P. kezdetű posztokat tettek ki.

Chester Bennington a Los Angeles megyei otthonában akasztotta fel magát – írja az MTI a tmz.com értesüléseire hivatkozva. Az énekes évek óta drog- és alkoholproblémákkal küzdött, és korábban elmondta, hogy már foglalkozott az öngyilkosság gondolatával, mivel gyermekként egy idősebb férfi szexuálisan bántalmazta.

A hírnév elviselhetetlen súlya

Az átlagemberek számára szinte felfoghatatlan, mivel jár híresnek, sztárnak lenni. A magánélet megszűnik, minden tettükről tud a világ, és ha csak egyszer hibáznak, az megpecsételheti a karrierjüket, de akár az egész életüket is. Sokan a hatalmas nyomás elől a bódulat világába menekülnek, alkohol- vagy drogfüggővé válnak – és van, hogy már nem látnak más megoldást, mint kilépni az életből.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

Chris Cornell 

Az amerikai Soundgarden és Audioslave zenekarok énekese idén májusban, 52 évesen akasztotta fel magát detroiti szállodaszobájában. Már fiatalkorában jelentkeztek nála depresssziós rohamok, később pedig alkoholproblémákkal és gyógyszerfüggőséggel is küzdött. Chester Benningtonnal egyébként közeli barátságot ápoltak, és a Linkin Park énekese nyílt levelet is írt Cornellnek öngyilkossága napján.

 

Kurt Cobain

A Nirvana frontembere 27 évesen, 1994. április 5-én máig tisztázatlan körülmények között lett öngyilkos seattle-i házának garázspadlásán. A rockzenész életének utolsó éveiben súlyos drogproblémákkal és depresszióval küzdött, miközben feleségével, Courtney Love-val az életükre telepedő média elől próbáltak menekülni. Búcsúleveléből idézünk:

Égő, émelygő gyomrom poklából köszönöm mindenkinek az elmúlt években kapott leveleket és aggodalmakat. Túlságosan is szeszélyes, hangulatember vagyok! Nincs már bennem szenvedély, és úgy emlékszem, jobb kiégni, mint elenyészni.

Michael Hutchence

Az INXS nevű ausztrál rockegyüttes énekes-dalszerzője 1997. novemberében, 37 évesen akasztotta fel magát sydney-i hotelszobájában. Alkohol- és drogfüggő volt, halálának napján is szerek hatása alatt állt. Habár a halottkém szerint egyértelműen öngyilkosság történt, a család és a rajongók kételkednek ebben, hiszen Hutchence-nek számtalan terve volt még a jövőre nézve.