Csillagok

Mérgező dolgok, amiket inkább szüntessünk meg az életünkben

Barátság, munka, szerelem – olyan dolgok, amik megédesíthetik, jobbá és tartalmasabbá tehetik az életünket. De mi van akkor, ha éppen ellenkezőleg, megnehezítik, stresszesebbé és feszültebbé teszik a mindennapjainkat? Ezek azok a mérgező dolgok, amiket inkább szüntessünk meg az életünkben.

Az egyik legrosszabb, legkárosabb érzés a szorongás, amely rányomhatja a bélyegét a mindennapjainkra. Az életünk bármely területe miatt is alakul ki, a többire is hatással lehet, romolhat a teljesítményünk, depressziósakká, befelé fordulóvá válhatunk miatta. Éppen ezért érdemes lehet kiiktatni, megszüntetni az életünkben ezeket a mérgező dolgokat: többek között a mérgező kapcsolatokat, a frusztráló munkát, a negatív önértékelést. És hogy még mi minden lehet rossz hatással az életünkre?

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

  • Mérgező párkapcsolat: ha úgy érezzük, hogy inkább rossz hatással van az életünkre a kapcsolatunk, mint pozitív, talán érdemes elgondolkozni a szakításon.
  • Mérgező barátok: lehetnek olyan emberek a környezetünkben, a baráti körünkben, akik rendszeresen elszívják az energiánkat, a társaságukban feszültekké, frusztráltakká válunk. Kerüljük inkább a társaságukat.
  • Egészségtelen munkahely: amikor már a munka gondolatától is szinte fizikailag rosszul vagyunk, felkelni sincs kedvünk, nemhogy elindulni dolgozni.
  • Negatív önértékelés: csak a rossz oldalunkat látjuk, semmivel nem vagyunk megelégedve, kívül-belül értéktelennek látjuk magunkat – ezt, ha lehet, minél gyorsabban változtassuk meg önmagunkban. Gondolkodjunk pozitívan!
  • Alkohol és más „drogok”: azok a „szerek”, amik segítségével úgy véljük, jobban vagyunk, jobban érezzük magunkat – iktassuk ki az életünkből, legyünk inkább „tiszták”, egészségesek!
  • Végül: a szorongás elnyomása sem jó ötlet. Érdemes inkább tudatosan dolgozni rajta, önmagunkon – és szinte maguktól eltűnnek a fent említett, mérgező dolgok az életünkből.