Stílus

Több anyag, nagyobb csillogás - tündököljünk teltkarcsúan is a Nagy napon

Az esküvője napján minden menyasszony tündökölni szeretne, ami a tökéletes esküvői ruha megtalálásánál kezdődik. Szerencsére a divatvilág az utóbbi években a plus size hölgyekre is kiemelt figyelmet fordít, és a tervezők csodásabbnál csodásabb ruhakölteményeket alkotnak meg a nagy napra. A stílus nem alkat kérdése, teltebb idomokkal is szupernőies, gyönyörű menyasszonyok lehetünk!

Nincs alku

Az első és legfontosabb szabály, hogy ne hagyjuk rábeszélni magunkat semmire, mindenképpen azt a ruhát válasszuk, ami igazán tetszik! Ha túl megalkuvóak vagyunk a választásnál, annak az lesz az eredménye, hogy nem fogjuk jól érezni magunkat a nagy napon. Persze tanácsot elfogadhatunk a barátnőinktől, az édesanyánktól, azonban az eredeti elképzelésünkből – amit valószínűleg már kislánykorunk óta dédelgetünk – ne adjunk lejjebb.

https://www.instagram.com/p/BWnr-ZCgkq3/

A fazon

Ha nincs konkrét elképzelésünk, néhány támpont segíthet a ruhakeresésben. Teltkarcsú alkat esetében sem tilos a nagyszoknyás, tüllös ruha, ha a szabásvonal megfelelő. Az A vonalú ruhákkal nem lőhetünk mellé, és egy mellrész alatti övberakással nagyon előnyös lehet a végeredmény. Hangsúlyozhatjuk a dekoltázsunkat is, a pánt nélküli változatokat azonban érdemes kerülni, hiszen az még a vékony alkatú hölgyeken sem mindig mutat előnyösen. A V kivágású dekoltázs optikailag megnyújtja az alakot, ha pedig a karjainkról szeretnénk lecsalni egy picit, a hosszú ujjú fazonok között érdemes keresgélnünk, melyekkel nagyon kifininomult összhatást érhetünk el. Próbáljunk ki többféle ujjhosszt, hogy megtaláljuk azt, amelyik a legjobban áll nekünk.

https://www.instagram.com/p/BWFb18BHBYS/

https://www.instagram.com/p/BWP22Hjg0FR/

https://www.instagram.com/p/BWd0_JVjYck/

Arra figyeljünk, hogy a ruhánk hossza egészen a földig érjen, sőt, egy kisebb uszállyal még jobban megnyújthatjuk az alakunkat. Ha inkább a hátunkat hangsúlyoznánk, választhatunk különleges hátmegoldást is, ami nagyon nőies és sejtelmes hatást kelt.

https://www.instagram.com/p/BWbaeD7AVkE/

https://www.instagram.com/p/BWour5Lg_9c/

Az anyag és a díszítés

A légies, finomabb anyagok, mint a csipke, a tüll vagy az organza jó választások lehetnek a teltebb idomokra, hiszen segítségükkel kihangsúlyozhatjuk előnyös adottságainkat, és elrejthetjük azt, amit el szeretnénk. A fényes anyagokkal, mint a selyem, érdemes vigyázni, mert a kritikus helyeken erősíthetnek optikailag. Ha szeretjük a csillogást, a menyasszonyi ruhánkon is helyet kaphatnak kövek, fényes díszek és gyöngyök. A kulcs abban rejlik, hogy a megfelelő helyeken legyen a díszítés. Ez attól is függ, mit szeretnénk hangsúlyozni – csilloghat a dekoltázsrész, a csipkés ujjrész, de ha homokóra alakunk van, a ruha dereka is kaphat feltűnő díszítést.

https://www.instagram.com/p/BV5IuobFB9p/

https://www.instagram.com/p/BWdonHjjvw3/

https://www.instagram.com/p/BB7wO-5m0iD/

Az összhatást még tovább fokozhatjuk a részletekkel: ha hosszú a hajunk, gyönyörű hullámos tincseinket hagyjuk lágyan a vállainkra omolni, és egy ruhánkhoz passzoló fejdísszel is megkoronázhatjuk a végeredményt. Ha kontyot választunk, gondolkozzunk el fátyol viselésén, hiszen azzal is előnyös hatást érhetünk el optikailag. Hűvösebb időben érdemes egy szép bolerót varratnunk a ruhához, de a lágy, csipkéből készült változatokat akár a melegben is felvehetjük. És ne féljünk a színektől sem! Próbáljunk fel olyan ruhákat, amelyek törtfehér, ekrü-, pezsgő- vagy púderszínben pompáznak, övből pedig akár egészen sötét árnyalatot is választhatunk.

https://www.instagram.com/p/BV2uC8XAAcV/

https://www.instagram.com/p/BWT2H3wDp9q/