Te + Én

Férfiak és a romantika: vajon mitől lágyul meg az ő szívük?

Amikor a romantika szóba kerül, a nők fejében gyertyafényes vacsorák, tengerparti séták és meghitt naplementék jelennek meg. De vajon mire gondolnak a férfiak? Mitől olvad meg a szívük? Milyen romantikus gesztusra vágynak? Ennek jártunk utána.

A különféle romantikus gesztusnak nőként nagyon örülünk, sőt, még az is előfordul, hogy szinte elvárjuk a párunktól, hogy olykor-olykor valami (nagyon) meghitt programmal kedveskedjen nekünk. S hogy mi ez, azt embere válogatja: van, amikor egy séta kéz-a-kézben is tökéletesen elegendő, máskor egy háromfogásos, gyertyafényes vacsorára van szüksége a lelkünknek, hogy békében maradjunk önmagunkkal és a bennünket körbevevő világgal.

De vajon szoktunk-e azon gondolkozni, hogy mi lepjük meg a párunkat valami romantikus gesztussal? Egyáltalán: tudjuk-e, hogy milyen romantikus gesztusnak örülne a szerelmünk?

Fotó: iStock.com/teksomolika

Fotó: iStock.com/teksomolika

Finom vacsora, pihentető masszázs és kedves bókok

„Szoktam apró meglepetéseket adni a páromnak. Szerencsére könnyű a kedvében járni, szereti például, ha főzök vagy sütök neki valami finomat, vagy egy fáradt nap után egy kicsit ‘kiszolgálom’, vagy megmasszírozom a talpát” – árulta el Kata, amikor arról faggattuk, hogy milyen romantikus gesztussal szokta meglepni a partnerét. Megkérdeztük erről a párját is, mert kíváncsiak voltunk a másik oldalra: „Romantikus gesztus? Nem is tudom…” – gondolkozott el a váratlan kérdésen Laci. „Én szerintem nem igénylem különösebben a romantikus gesztusokat. Jólesik, amikor finom vacsorával várnak, vagy megnyomkodják a fáradt izmaimat, de ennél többre nem vágyom. Viszont annál szívesebben lepem meg a barátnőmet” – árulta el a 32 éves biztonsági őrként dolgozó férfi.

„A kedvenc zenekarom koncertjére szóló jegyeknek nagyon örülnék, az igazán kedves gesztus lenne a barátnőm részéről” – mélázott el a kérdésen Bálint. „De egy finom vacsorát is nagyra szoktam értékelni, különösen egy fáradt nap végén, vagy azt is, amikor a párom megmasszírozza a vállamat anélkül, hogy külön megkérném erre, mert tudja, hogy örülnék neki. És bár sok férfi nem vallja be, de az is nagyon jól szokott esni, amikor a barátnőm megjegyzi, hogy milyen jól áll egy póló, egy szín vagy a hajam” – magyarázta a vállalkozóként dolgozó fiatalember.

Fotó: iStock.com/teksomolika

Fotó: iStock.com/teksomolika

Ötös lista, amivel nem lőhetünk mellé

Figyelem: a férfiak szeretik, ha a párjuk figyel rájuk, és nem csak úgy tesznek, mintha. Különösen, ha a nő a következő alkalommal utal egy megelőző beszélgetésben elhangzott dologra–- ez igazán jólesik a férfiaknak.

Bókok: míg mi szinte elvárjuk a férfiaktól, hogy megdicsérjék a külsőnket vagy akár valamely belső tulajdonságunkat, sajnos hajlamosak vagyunk átsiklani afelett a tény felett, hogy nekik is jólesnek a bókok – főleg, ha őszinték!

Ölelések és csókok: a spontán érintéseknek, öleléseknek, pusziknak és csókoknak is örülnek, csak ne vigyük túlzásba azokat.

Üzenetek, cetlik: a kedves szavak, szalvétára rajzolt szívek és táskában, kabátzsebben elrejtett szerelmes üzenetek is célba találnak a legtöbb férfi esetében, merthogy ők is örülnek a szeretet ilyen váratlan kinyilatkoztatásának, ahogyan a mi szívünket is megérinti, ha egy cetlit találunk a táskánkban a párunk kézírásával: „szeretlek”.

Masszázs: bármelyik testrészüket is kezdjük nyomkodni, szinte biztos, hogy nyert ügyünk van. Állítólag a fejmasszázsnak örülnek a legjobban a férfiak, de persze ezt is embere válogatja. Talp-, láb-, váll-, kar-, kéz- vagy hátmasszázs–- bármelyiket is választjuk, a párunk valószínűleg nem fog tiltakozni ellene.