Otthon

Hétfőpara – Így vészeljük át a hét első napját?

„Háború ez is – egy újabb hétfő az ellenség” – szól Charlie klasszikusa, elmondva mindazt, amit a hétfő iránt érzünk. Vannak, akik már vasárnap este elkezdenek szorongani, ez pedig tönkreteheti az utolsó szabad órákat és az alvásunk minőségén is ronthat. Mit tehetünk, hogy ne katasztrófaként éljük meg a hétfőt?

Ugyanolyan nap, mint a többi

A természet hetekben nem tud „gondolkozni”, csak napokban: kint minden ugyanúgy történik, mint más napokon. Még ha dolgoznunk is kell, munka után érdemes 1-2 órát rászánni, hogy kiránduljunk egyet a városkörnyéki erdőkben vagy a Margitszigeten. Ha tehetjük, akár korábban is kelhetünk: a hajnali, még csak ébredező város egészen másként fest, mint mondjuk 7 és 9 óra között.

Üdvözöljük a kollégákat

Még ha nem is vagyunk oda a munkahelyünkért, egy-két kollégát biztos jó újra látni. A hétfő tökéletes alkalom arra, hogy elújságoljuk, mi minden történt velünk a hétvégén. Megmutathatjuk a fényképeket, vagy egy térképen, hogy merre jártunk, és persze meghallgatjuk a többieket is.

Fotó:Freepik/freepik

Fotó:Freepik/freepik

Zavarjunk össze mindenkit: mosolyogjunk hétfőn

Egy ideje szinte mozgalommá nőtte ki magát a mosolyogjunk hétfőn bejegyzések sora a közösségi oldalakon. A magyar népre alapvetően jellemző a pesszimizmus és passzivitás, akár még szombat délutánonként is – így komoly törést jelenthet, ha egy kicsit „összezavarjuk” a környezetünket.

Kedd = sunyi hétfő?

Nem jó, ha a hétfő és a hétköznapok iránti ellenérzéseink hatják át a napjainkat – ezt azt jelzi, hogy a munkahelyünkkel van probléma. Ha heti öt munkanappal számolunk, szabadság és ünnepnapok nélkül, akkor az év kb. 70–75%-át töltjük munkával. Fontos tehát, hogy szeressünk dolgozni, és tudjunk örülni minden napnak – még ha azt úgy is hívják, hogy hétfő.