Te + Én

3 jel, hogy be kellene fejeznünk a kapcsolatot

Amikor párkapcsolatokról van szó, nincsen aranyszabály vagy egy tökéletes útmutató. Senki sem tud abban segíteni, hogy kit válasszunk és együtt maradjunk vagy külön, áldozatok legyünk vagy boldogok. Csak mi dönthetjük el, hogy befejezünk-e egy rossz kapcsolatot vagy benne maradunk. Nézzük, milyen jelekre figyeljünk!

Boldogtalanok vagyunk a kapcsolatban

Ha sokszor érezzük magunkat kényelmetlenül, stresszelünk, szorongunk a párunk mellett, akkor érdemes elgondolkodnunk. Egyszerűen csak legyünk őszinték önmagunkkal és ismerjük el, ha egy „mérgező” kapcsolatban vagyunk. Írjuk le egy papírra, hogy hogyan érezzük magunkat és azt is, hogy mi szól a kapcsolat mellett és ellene (pontról pontra). Félünk? Önmagunk vagyunk? Nevetünk? Érzelmileg függetlenek vagyunk a partnerünktől?

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Nem lehetünk önmagunk

Ha azzal a férfival vagyunk együtt, akit nekünk szánt a sors, akkor teljesen önmagunk lehetünk. Bolondozhatunk, ügyetlenkedhetünk és pontosan olyan természetesen viselkedhetünk, mintha egyedül lennénk. Ha a kapcsolatunkban túl gyakran fordul elő, hogy elő kell venni a színészi képességeinket, akkor ott már valami nem stimmel…

Kontrolláló partner

Aki kémkedik, követ, figyel, netán lehallgatja a telefonbeszélgetéseket, állandóan figyeli, hogy mit csinálunk a közösségi médiában, követeli, hogy mindig mindent osszunk meg vele (a pénzünket is), onnan meneküljünk! Nagy valószínűséggel annyira vágyunk a szeretetre, hogy teljesen feladjuk önmagunkat. Ne tegyük, mert azok, akik így viselkednek, nem szeretnek minket, hovatovább megtámadják a személyes terünket és érzelmileg zsarolnak, ami elfogadhatatlan egy kapcsolatban.