Stílus

​5 nő a plus size divatvilágból, akik inspirálnak bennünket

Mindannyian imádjuk a divatot: körülvesz bennünket, meghatározza a napjainkat, még ha nem is tudunk róla. A közösségi médiában is jelen van, nem is akárhogy, az internet ontja magából az olyan bloggerekkel, influencerekkel, akiktől érdekes megoldásokat tanulhatunk egy-egy összeállításuk láttán, s ezeket aztán saját ruhatárunkba is belecsempészhezjük.

Szerencsére ma már nem csak a nádszálvékony nők uralják az internetet, akikkel nehezen tudunk azonosulni, hiszen pár éve  elkezdődött a plus size forradalom: olyan nők váltak népszerűvé, kerültek a divatipar reflektorfényébe, akik L-es, vagy annál nagyobb mérettel rendelkeznek. Valódi inspirációul szolgálnak a mindennapi nőknek, akik eddig félve vettek fel szoknyát, vagy feszülős pólót. Összegyűjtöttem a kedvenceimet, akik engem is inspirálnak, és sokat köszönhetek nekik: ma már elfogadom magam úgy, ahogy vagyok.

Tess Holliday

Tess-szel vette kezdetét a divatforradalom. Ő az első 52-es méretű modell a  világtörténelemben. Rengeteg felkérést ka nap, mint nap, és nem mellesleg közel másfél millió követője van az Instagrammon, tehát rengeteg embernek – köztük nekem is – ad bátorságot és motivációt ahhoz, hogy merjünk önmagunk lenni. Ő indította el az Eff Your Beauty Standards kampányt, ami magyarul annyit tesz, teszek a szépség sztenderdjeire. Ezzel a mozgalommal nemcsak a divatipar normáit, de a világ szépségideáljait is támadja, és arra hívja fel a figyelmet, hogy igenis mindenkiben megtalálható a szépség. Mindegy, hogy mekkora ruhamérettel  vagy  testi furcsasággal rendelkezik valaki, bátornak kell lennie és ki kell állnia önmagáért.

Rengetegen támadják, amiért népszerűsíti a kövérséget és túlsúlyt, de természetesen ezek igaztalan vádak. Egészségesen táplálkozik és rendszeresen sportol, nemrég életet adott második gyermekének is, annak ellenére, hogy „jóakarói” szerint ekkora túlsúllyal nem lehet egészséges gyermeket világra hozni. Számomra ő tényleg egy hős, mert bátor volt és felvállalja magát s így is nagyon boldog a saját testében.

 

 

 

Nicolette Mason

Nicole egy átlagos new york-i lány, akit nem csak a divat érdekel, hanem minden, ami szép. Több neves magazinnal dolgozik együtt népszerűsítve azt, amit a cikkben szereplő mindegyik hölgy: lehetünk stílusosak nagy méretekkel is! Bátran kombinálja a különböző ruhadarabokat, és imádja a szoknyákat, hiszen gyönyörű lába van. Alma alakjához tökéletesen öltözködik, dekoltázsát olykor elegánsan kiemeli, amitől igazán nőies lesz a megjelenése.Vegyünk példát róla,  ha mi is nagy dekoltázzsal rendelkezünk, se rejtegetnünk nem kell, sem pedig túlságosan kiemelnünk, a nőiességünk egyik legfontosabb része, bánjunk vele méltósággal!
Ugyan nekem nincs alma alakom, mégis nagyon megjön a kedvem a rakott, vagy pörgős szoknyákhoz Nicolette képeitől. Eddig még nem voltam elég merész hozzá,de itt a nyár, itt az ideje, hogy beszerezzek egyet és bátran hordjam, ahogyan ő is.

 

 

 

Tanesha Awasthi

GIRL WITH CURVES – magyarul Lány vonalakkal – blog írója Tanesha arra ösztönzi követőit, hogy bátran viseljék, amit csak akarnak, hiszen amit szeretünk hordani és kényelmesen érezzük benne magunkat, az remekül áll majd rajtunk. Ruhaösszeállításaival bátorítja és inspirálja a nők ezreit minden méretben. Korábban persze ő is küzdött önértékelési problémákkal, de a sok kudarc után megváltozott benne valami. Rájött, hogy csak akkor lehet boldog, ha elfogadja önmagát és kiemeli azokat a tulajdonságait, amiket szeret magában, s végül ez sikerült is neki. Sokat tanulhatunk a történetéből.

Tanesha két gyönyörű gyermek édesanyja, így szuper inspiráció lehet azoknak az anyukáknak, akik szeretnének divatosan öltözködni: ahogy a túlsúly, úgy az anyaság sem jelent akadályt, hogy a divat és az öltözködés örömet szerezzen számunkra és megmutassuk, hogy kik is vagyunk valójában.

 

 

 

Louise O’Reilly

A gyönyörű szőkeség, aki hivatalosan is plus size modell, miután befutott kezdett el blogolni Style Me Curvy nevű blogján. Azt vallja, hogy a szépség és a stílus nem a ruha méretünktől függ, és divat egyfajta önkifejezés, amihez a nagyméretű hölgyeknek is joga van. Az én szememben ő egy igazi hús vér nő! Sajnos a divat világ kategorizálta plus sizenak, holott nem feltétlenül kellene őt kategorizálni.

Ahhoz, hogy Louise összeállításai és fotói inspiráljanak bennünket, nem kell, hogy túlsúllyal rendelkezzünk. A mindennapi nő is remek tippekre találhat a blogján, testalkathoz illő, laza vagy elegáns öltözködéssel és szépségápolással kapcsolatban is.

 

 

 

Gabi Gregg

Gabi egyetem után kezdett blogolni, nagyon érdekelte a divat és az újságírás. Olyan nőknek ír és ad nekik tippeket, akik „nagy méretekkel” rendelkeznek, hiszen,  ő is tudja, nagyon nehéz stílusosan öltözködni 46-os méret fölött. Idővel azért kialakult saját öltözködési stílusa, és hetente ír a blogjára saját fotós tartalmakkal, amivel az a célja, hogy inspirálja a nőket. Ő is egy remek példa arra, hogy telt alakkal is lehetünk csinosak és stílusosak. Minden posztjával rácáfol a divatvilág által meghozott azon szabályokra, melyek a túlsúllyal rendelkező nőkre vonatkoznak: igenis hordhatunk rövidnadrágot, szoknyát és croptoppot, a titok a magabiztosság. Legyünk bátrak és kísérletezzünk, hogy mik azok a ruhadarabok, amikben magunknak tetszünk és persze fontos, hogy jól érezzük magunkat bennük.

Gabi magabiztossága az, ami nekem is adott egy löketet. Nem félek már a testhezálló szoknyáktól, a láb villantástól, mert tudom, hogy tetszem benne magamnak és sok dicséretet is kapok. Tőle tudom, hogy milyen előnyös, ha magasított derekú nadrágot, vagy szoknyát hordunk, hiszen ápol és eltakar.