Stílus

Egy sikeres nő gardróbja

Szerencsére már nem veszik olyan szigorúan a formális öltözködést, mint néhány évtizeddel ezelőtt, az elegáns megjelenés azonban továbbra is fontos az üzleti életben. De a kiskosztümön túl is van élet! Mutatunk néhány stílustippet, amellyel megfűszerezhetjük az irodai szettjeinket, hogy azok visszafogottak, mégis különlegesek legyenek.

Midiszoknya

Nyáron sokkal kényelmesebb viselet a szoknya, amelyből már nem csak a ceruza fazon jöhet szóba az irodákban. A lábszárközépig érő A vonalú darabok újra hódítanak és nagyon nőies megjelenést kölcsönöznek. Nem csak inggel viselhetjük: egy elegáns szabású felsővel vagy egy szűk trikóval ugyanolyan csinos lesz a végeredmény. Arra figyeljünk, hogy a midiszoknyák magas sarkúval mutatnak jól, lapos cipővel ugyanis optikailag rövidítik lábainkat.

https://www.instagram.com/p/BV1QEE7AGS1/

Nőies culottes nadrág

Ez a lefelé bővülő, szintén lábszárközépig érő fazon nagyon elegáns, és a melegebb napokon tökéletes viselet a hosszú szövetnadrág helyett. Szinte bármilyen felsővel kombinálhatjuk – váll nélküli darabokkal, ujjatlan ingekkel vagy akár fehér pólóval is. Nem kell leragadnunk a fekete színnél, jöhetnek a csíkos, virágos változatok is. A lábbelire itt is érdemes figyelni, az alacsony alkatúak mindenképpen magas sarkúval viseljék!

https://www.instagram.com/p/BVzkGE-hyG6/

https://www.instagram.com/p/BVzfAawDBwo/

Bájos fodrok

Ha munkahelyünk megköveteli a fekete alsó, fehér felső viselését, akkor is csempészhetünk egy kis csavart öltözetünkbe. A fodrok még mindig nagyon divatosak, és bájossá varázsolják a leghétköznapibb szetteket is. Választhatunk az ujj- vagy vállrészen fodros felsőket, de akár aszimmetrikusan fodrozott darabokat is. A túl feltűnő, már-már habos-babos darabokat azonban inkább kerüljük.

https://www.instagram.com/p/BV024bdAIxt/

https://www.instagram.com/p/BVxmsHnAYnt/

Színre színt

Ha nem olyan szigorú a dress code, bátran játsszunk a színekkel! Főként nyáron érdemes a világosabb, vidámabb árnyalatokhoz nyúlni. A piros is lehet elegáns, ahogyan az élénksárga is, ha visszafogottabb, egyszerű szabásvonallal párosul. A pasztellszínekkel azonban nem lőhetünk mellé, legyen szó lágy kékről vagy púderes rózsaszínről.

https://www.instagram.com/p/BUzdxx9FwQh/

https://www.instagram.com/p/BVHx3LgFq8v/

A farmer sem tilos

Persze munkahelytől és foglalkozástól függ, de manapság már a farmeres szettek is ugyanúgy megállják a helyüket az üzleti életben. A farmer-blézer párosítás mindig jolly joker, de egy visszafogott vonalvezetésű és színű felsővel is elegáns lesz a végeredmény. Ami a nadrág fazonját illeti, már korántsem csak a szűk darabok jöhetnek szóba – a lefelé bővülő és az A vonalú szabás is reneszánszát éli. Válasszunk hozzá fekete vagy bézs magas sarkút, balerinát.

https://www.instagram.com/p/BRmfM54hWi8/?taken-by=hellofashionblog

https://www.instagram.com/p/BUZr1NRF02e/?taken-by=itgirljournal

Kiegészítők

A kiegészítők a legegyszerűbb szettbe is képesek életet lehelni, és egy csapásra megváltoztathatják egész megjelenésünket. Táska tekintetében arra figyeljünk, hogy színben passzoljon az öltözékünkhöz – a semleges színekkel, mint a fehér, a fekete vagy a bézs nem lőhetünk mellé. A visszafogott felsőkhöz, ingekhez választhatunk feltűnőbb nyakláncokat, de a túl harsány darabokkal vigyázzunk. Ha felfogjuk hajunkat, megkoronázhatjuk szettünket egy minimalista lógós fülbevalóval vagy egy gyöngy fülbevalóval.

https://www.instagram.com/p/BR83BC6j-LT/?taken-by=styleandblog

https://www.instagram.com/p/BV2VXmlFd26/?tagged=statementnecklace