Stílus

10 idézet, ami bizonyítja, hogy a brit uralkodócsaládnak remek a humora

A Windsor családot sokkal jobban kötik a híresen kimért brit hagyományok, mint bárki mást. Akármi történjék, az uralkodóház tagjainak mindig illik hölgyekként és urakként viselkedniük. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nincsen humoruk. Íme 10 helyzet, amiből kiderül, néha ők is igazi mókamesterek.

Kicsivel az előtt, hogy Kate Middleton életet adott a kisfiának, Erzsébet királynő csak annyit mondott: „Remélem, hamarosan megjön a baba, mert épp szabadságra készülök.”

Egyszer, amikor arról faggatták Katalin hercegnét, miért késik a fogadásokról, csak annyit mondott: „Vilmosnak rendbe kellett hoznia a haját.”

London, 2017. június 17. II. Erzsébet brit uralkodó, Katalin cambridge-i hercegné, Vilmos cambridge-i herceg (b-j) és gyermekeik, György herceg (elöl) és Sarolta hercegnő (anyja karján) a királynő hivatalos születésnapja alkalmából rendezett hagyományos zászlós díszszemlén (Trooping the Colour) Londonban 2017. június 17-én. A tisztelgő katonai parádét 1748 óta mindig június második szombatján tartják. II. Erzsébet királynő, a nyugati világ legidősebb és leghosszabb ideje regnáló uralkodója, 1926. április 21-én született. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Amikor megszületett az első unokája, Károly herceget megkérdezték, örül-e, hogy nagypapa lehet. Nagyon is őszintén válaszolt: „Ó, hát persze! Nagyon jó dolog, bármikor visszaadhatod a gyerekeket a szüleiknek!”

Vilmos herceg így jellemezte a felesége kulináris ismereteit: „A feleségem főztje miatt vagyok ilyen sovány.”

Károly herceg egyszer gratulált a Miss Anglia szépségverseny győztesének. „Apám azt mondta, hogy ha olyan hölggyel találkozom, aki az önéhez hasonló ruhát visel, egyenesen a szemébe kell néznem.”

A 2012-es London Maratonon Harry herceg megígérte, hogy a következő évben Vilmos és Katalin is lefutják majd a távot. Mikor 2013-ban megkérdezték, hol a testvére és annak felesége, csak ennyit válaszolt: „A bátyám öreg, a felesége pedig terhes.”

Fülöp herceg így gondolkodik az udvari etikettről: „Amikor egy férfi kinyitja az autó ajtaját a feleségének, akkor vagy az autó új, vagy a felesége.”

Amikor Vilmos herceget megkérdezték, mit tanult meg az alatt az idő alatt, amikor felnőtt, így felelt: „A legnagyobb lecke: ne húzd fel a nagyidat.”

Mielőtt az USA-ba utazott, Harry herceg így nyilatkozott: „Az ottani gyerekeknek mindig azt mondják, hogy egy hús-vér herceggel találkozhatnak. Mindig megjelenik a csalódottság az arcukon, amiért nem koronában és palástban érkezem.”

Egyszer egy ausztráliai látogatás során Erzsébet királynőt és Fülöp herceget bemutatták Mr. és dr. Robinsonnak. Amikor Fülöp herceg megtudta, a hölgynek PhD-ja van, így tehát fontosabb titulusa, mint a férjének, csak ennyit mondott: „Értem, önöknél is megvan ez a bizonyos családi probléma.”