Elkészítés
Szerencsére most nem kell fagyasztott málnát használnunk, mert csak ki kell mennünk a piacra és máris a miénk a mennyei manna. Fogjuk a zabkekszünket és először nagyobb darabokra vágjuk vagy törjük majd aprítógépben összedaráljuk. Elővesszük a tortaformánkat, az aljára sütőpapírt teszünk és beletesszük a már vajjal összedolgozott zabkeksz keverékünket. Itt arra érdemes figyelni, hogy tényleg jól nyomjuk le az aljára, hogy majd könnyedén tudjuk szeletelni. A mogyorókrémünket (ezt magunk is elkészíthetjük vagy vehetünk olyat, amit a legjobban szeret a család) összekeverjük a mascarponével. A málnát csak a legvégén óvatosan tesszük bele a krémbe. A mennyei krémünket szépen elsimítjuk a zabkekszes alapon majd hőtőbe vagy fagyasztóba tesszük. Ha hűtőbe, akkor egy egész éjszakára hagyjuk ott, ha fagyasztóba, akkor két órára. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét jó alaposan friss málnával.
Fotó:Kaboompics
Hozzávalók
A kekszalaphoz:
- 20 dkg zabkeksz
- 7 dkg vaj
A sajtkrémhez
- 40 dkg mogyorókrém
- 35 dkg mascarpone
- 20 dkg málna
A tetejére
- 5-8 dkg málna
Így készül a házi mogyorókrém
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg törökmogyoró
- 15 dkg étcsokoládé (jó minőségű)
- 15 dkg vaj
- 150 g sűrített tej
- A mogyorót akár egy régi kávédaráló segítségével (vajon hová lettek azok, melyek anno a közértekben voltak? – a szerk.) megdaráljuk és összekeverjük a porcukorral.
- A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajat.
- A sűrített tejet megmelegítjük.
- A meleg sűrített tejet, az olvasztott csokit hozzáöntjük a mogyorós cukorhoz. Kóstoljuk meg, ekkor még tudunk változtatni az arányokon, ha ízlik akkor keverjük simára és töltsük egy üvegbe.