Konyha

Villámgyors mogyorókrémes málnás torta

Egy ilyen finom torta igazi éke lehet a hétvégi ünnepi asztalnak. Ráadásul sütni sem kell, így ebben a melegben kifejezetten ajánljuk mindenkinek.

Elkészítés

Szerencsére most nem kell fagyasztott málnát használnunk, mert csak ki kell mennünk a piacra és máris a miénk a mennyei manna. Fogjuk a zabkekszünket és először nagyobb darabokra vágjuk vagy törjük majd aprítógépben összedaráljuk. Elővesszük a tortaformánkat, az aljára sütőpapírt teszünk és beletesszük a már vajjal összedolgozott zabkeksz keverékünket. Itt arra érdemes figyelni, hogy tényleg jól nyomjuk le az aljára, hogy majd könnyedén tudjuk szeletelni. A mogyorókrémünket (ezt magunk is elkészíthetjük vagy vehetünk olyat, amit a legjobban szeret a család) összekeverjük a mascarponével. A málnát csak a legvégén óvatosan tesszük bele a krémbe. A mennyei krémünket szépen elsimítjuk a zabkekszes alapon majd hőtőbe vagy fagyasztóba tesszük. Ha hűtőbe, akkor egy egész éjszakára hagyjuk ott, ha fagyasztóba, akkor két órára. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét jó alaposan friss málnával.

Fotó:Kaboompics

Fotó:Kaboompics

Hozzávalók

A kekszalaphoz:

A sajtkrémhez

A tetejére

  • 5-8 dkg málna

Így készül a házi mogyorókrém

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg törökmogyoró
  • 15 dkg étcsokoládé (jó minőségű)
  • 15 dkg vaj
  • 150 g sűrített tej
  1. A mogyorót akár egy régi kávédaráló segítségével (vajon hová lettek azok, melyek anno a közértekben voltak? – a szerk.) megdaráljuk és összekeverjük a porcukorral.
  2. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajat.
  3. A sűrített tejet megmelegítjük.
  4. A meleg sűrített tejet, az olvasztott csokit hozzáöntjük a mogyorós cukorhoz. Kóstoljuk meg, ekkor még tudunk változtatni az arányokon, ha ízlik akkor keverjük simára és töltsük egy üvegbe.