Stílus

Szabadon a szabadban: mit visel(j)ünk egy könnyűzenei fesztiválon?

Szinte mindenki talál magának olyan könnyűzenei fesztivált, amire szívesen elmegy, olyan sokféle lett mára a kínálat. Különböző zenei stílusok jellemzik ezeket az eseményeket, ezért nem olyan nehéz megtalálni a saját kedvencünket, kedvenceinket. Ha megvan a jegyünk és a szállásunk, már csak egy dolgunk van: beszerezni az idei fesztiválszettünket. Ha egyáltalán létezik ilyen.

Merthogy a fesztiválok egyik legfontosabb jellemzője, amit olykor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a szabadságról szól, vagyis bárki bármit felvehet, minden belefér, amiben jól érezzük magunkat. Ennek ellenére persze mindenkinek lapul a szekrényében néhány olyan ruhadarab, amit csak ilyenkor húz elő a gardrób mélyéről: pólók, ingek, szoknyák, ruhák és rengeteg kiegészítő juthat erre a sorsra.

Szoknyák és virágok

Ilyenkor inkább az úgynevezett bohém vagy hippi stílusú ruhadarabok jutnak elsősorban az eszünkbe, amikor arra gondolunk, hogy milyen is az a bizonyos fesztiváldivat. Hosszabb-rövidebb nyári ruhák, miniszoknyák, laza blúzok és virágos minták a jellemzőek.

https://www.instagram.com/p/BEZVWVol_hp/

Farmersortok és leggingsek

Maradva a bohém stílusnál, vagy továbblépve azon is túlra a farmersortok, szoknyák és könnyebb farmerruhák is kedvelt viseletek a fesztiválokon. Egy blúzzal, inggel vagy rövidebb pólóval is hordhatjuk ezeket.

https://www.instagram.com/p/BGXojEOl_pf/

A leggingsek esetében jobb, ha elfelejtjük az unalmas feketét és harsány színűt választunk, vagy tarkát, szokatlan mintával, legyen az rajzfilmfigurás vagy szuperhősös.

https://www.instagram.com/p/BVgn9MXArHw/

Cipőkérdés

Mivel nyár van, jó idő és napsütés, egyértelműnek tűnik, hogy papucsot vagy szandált húzunk a szabadtéri fesztiválokra. Praktikum szempontjából a szandálok tűnnek jobb választásnak, olyan kényelmes lábbelit keressünk a készletünkben, amit nem sajnálunk, ha bekoszolódik vagy tönkremegy.

https://www.instagram.com/p/BVgBqp4FBPo/

És ha már a praktikumnál tartunk: akármilyen meleg van napközben, késő délután és különösen az esti koncertek idejére húzzunk inkább zárt vászon- vagy tornacipőt, esetleg bakancsot. Egyrészt nem fogunk benne fázni, ha esik, nem lesz vizes a lábunk (vagy időt nyerünk, mielőtt teljesen átázik), illetve a tömegben senki nem tapossa le a lábunkat.

https://www.instagram.com/p/BDEZsvwl_sE/

Kalapok és kendők

A fejünkre kötött kendő is „adja magát” egy könnyűzenei fesztiválon, amitől igazi „rockerbabák” lehetünk. De a kendőt nemcsak a fejünkre, hanem a derekunkra, csuklónkra, combunkra vagy a nyakunkba is köthetjük.

https://www.instagram.com/p/BVe8mj0j-gy/

Az utóbbi években divatosak lettek a nagy kalapok, vagyis ha a stílusunk megengedi, nyugodtan védekezhetünk a nap ellen széles karimájú fejfedővel.

https://www.instagram.com/p/BGXoqhel_ps/

Hátizsák vagy ridikül?

Mivel egész este magunknál fogjuk tartani, érdemes olyan táskát magunkkal vinni, amit valahogyan magunkra tudunk rögzíteni, hogy akár még egy „ugrálósabb” koncertet is kényelmesen végig tudunk pogózni vele. Praktikusnak tűnik a hátizsák, ami néhány éve a reneszánszát éli, de egy válltáska is szóba jöhet, ha a testünkön keresztben is tudjuk hordani. Előkerülhet egy régi „hasitasi” is, bár sokak szerint ez inkább ciki, mint cuki…

https://www.instagram.com/p/BVftteDD2bo/

Karkötők, nyakláncok, egyéb kiegészítők

Ezen a téren is hatalmas szabadságunk van: a legegyszerűbb, egyszínű pólót is feldobhatjuk valami nagyobb, szokatlanabb, látványosabb kiegészítővel. A karkötők terén nem muszáj egyre szorítkozni, lehetnek ezüstök, bronzok vagy neonszínűek is. Ha van kedvünk, végre kipróbálhatjuk, hogy rajtunk is dögösen mutat-e a combunkon lógó ékszer, vagy ha a derekunk engedi, a hasunkat is körbefoghatjuk egy klassz lánccal.

https://www.instagram.com/p/BDy6x2el_mm/