Egészség

Ételek, melyeket bármikor és bármilyen mennyiségben fogyaszthatunk

Sokszor nehéz ellenállni egy kis csokinak, keksznek, pogácsának vagy bármi ropogtatnivalónak. Nem is vagyunk minden esetben éhesek, csak úgy ennénk valamit. Egyébként sem jó, ha állandóan csipszet vagy ropit eszegetünk, pláne, ha éppen egy szigorú diétát tartunk. Éppen ezért megmutatjuk, hogy melyek azok az ételek, amiket a nap folyamán úgy ehetünk, hogy nem kell hízástól tartanunk.

Zeller

A zeller 95%-a víz, viszont rendkívül egészséges, és nagyon jó a répa, uborka mellé mártogatósnak.

Rukkola

Igazán ízletes, és ha összekeverjük egy csipet olívaolajjal és egy kis zsírszegény sajttal, akkor máris enyhítettünk az éhségérzetünkön.

Paradicsom

Már alig várjuk az igazi szabadföldi paradicsomot, mert finom és egészséges, és nyugodt szívvel ehetünk belőle. Van benne C-, B2- vitamin, folsav, rost és kálium is.

Fotó:Pexels/CC0 License

Fotó:Pexels/CC0 License

Tojásfehérje

A tojásfehérje még azok számára is hasznos lehet, akik szigorú diétán vannak. Keverjük össze a tojásfehérjét és néhány paradicsomot, és megkapjuk a legegészségesebb omlettet.

Saláta

A saláta tele van A- és C-vitaminnal, vassal és folsavval. Fogyasztása nagy mennyiségben sem okoz súlygyarapodást.

Uborka

Az uborka, hasonlóan a zellerhez, szinte csak vizet tartalmaz, azonban jót tesz a bőrnek és a szemnek. Nem véletlenül szokták a szemre tenni mint pakolást.

Karfiol

A karfiol kiváló C-vitamin-forrás, frissen tartalmazza a legtöbb vitamint, de isteni levest lehet belőle készíteni.

Cukorborsó

Épp itt a szezonja, és nagyon alacsony a kalóriatartalma. Egy csésze borsó 35 kalóriát tartalmaz, plusz rostban és fehérjében gazdag.