Zeller
A zeller 95%-a víz, viszont rendkívül egészséges, és nagyon jó a répa, uborka mellé mártogatósnak.
Rukkola
Igazán ízletes, és ha összekeverjük egy csipet olívaolajjal és egy kis zsírszegény sajttal, akkor máris enyhítettünk az éhségérzetünkön.
Paradicsom
Már alig várjuk az igazi szabadföldi paradicsomot, mert finom és egészséges, és nyugodt szívvel ehetünk belőle. Van benne C-, B2- vitamin, folsav, rost és kálium is.
Fotó:Pexels/CC0 License
Tojásfehérje
A tojásfehérje még azok számára is hasznos lehet, akik szigorú diétán vannak. Keverjük össze a tojásfehérjét és néhány paradicsomot, és megkapjuk a legegészségesebb omlettet.
Saláta
A saláta tele van A- és C-vitaminnal, vassal és folsavval. Fogyasztása nagy mennyiségben sem okoz súlygyarapodást.
Uborka
Az uborka, hasonlóan a zellerhez, szinte csak vizet tartalmaz, azonban jót tesz a bőrnek és a szemnek. Nem véletlenül szokták a szemre tenni mint pakolást.
Karfiol
A karfiol kiváló C-vitamin-forrás, frissen tartalmazza a legtöbb vitamint, de isteni levest lehet belőle készíteni.
Cukorborsó
Épp itt a szezonja, és nagyon alacsony a kalóriatartalma. Egy csésze borsó 35 kalóriát tartalmaz, plusz rostban és fehérjében gazdag.