Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 15 dkg puha margarin
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
- porcukor
- fahéj
- szegfűszeg
A tetejére
Körülbelül 50 dkg félbevágott, kimagozott cseresznye
Freepik/valeria_aksakova
Elkészítés
Gépi habverővel jól keverjük ki a tojást (kézzel is hamar megvan), a cukrot és a lágy margarint. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük sütőpapíros tepsibe. A massza tetejére rakjuk az előkészített cseresznyét, és nagyon kicsit nyomkodjuk bele. Mielőtt belenyomkodnánk a cseresznyénket, forgassuk meg fahéjas-szegfűszeges porcukorban. Sőt, az igazán ínyencek akár egy kis likőrben, konyakban, borban, cseresznyeborban is megáztathatják a magozott cseresznyét. A sütőnket előmelegítjük, és a közepes hőfokon 23–30 perc alatt készre sütjük. Ha szilikonos formában sütjük, érdemes kivajazni, így biztosan nem tapad a széléhez, de sütőpapírt is használhatunk. Tűpróbát feltétlenül végezzünk! Ha kihűlt, szépen szeletelhető, és átszitált porcukorral tálalhatjuk.
Ugyanezt a receptet elkészíthetjük egyéb gyümölcsökkel is, például meggyel, ribizlivel, sárgabarackkal, almával, körtével.