Siker

Lessük el a sikeres emberek motivációs trükkjeit

Nem mindig könnyű motiváltnak maradni, legyen szó akár munkáról, sportról vagy diétáról. Még ha az elején lelkesek is vagyunk, sokan vérzünk el félúton és adjuk fel inkább az egészet. De vajon mi a titka azoknak az embereknek, akik egyszerűen MINDIG motiváltak? Hogyan csinálják?

Vajon erre születni kell, és egyes emberekben genetikailag van kódolva a motiváltság? Nos, természetesen nem – ez is tanulható és fejleszthető. Lássuk, a sikeres emberek hogyan maradnak folyamatosan motiváltak!

Meglovagolják a motivációs hullámokat

A motivációs hullámok akkor jönnek, amikor erős inspirációt és kedvet érzünk az akár mindennapos feladataink elvégzésére is. Nos, ilyenkor kell felpattanni a szörfdeszkára, és nekilátni a legnehezebb feladatnak, ami előttünk áll. Ezzel kitolhatjuk a motivált állapot időtartamát, és hosszú távon készséggé is feljleszthetjük ezt a trükköt.

Freepik.com

Freepik.com

Szem előtt tartják a miérteket

A sikeres emberek mindig tudják, mit miért csinálnak. Ez azt jelenti, hogy a részek helyett az egészet látják, és azzal is tisztában vannak, hogy a legapróbb feladatok hogyan járulnak hozzá a hosszú távú céljaikhoz. A célokat pedig konkrétan kell megfogalmaznunk, és ha ezzel megvagyunk, valamint azt is tudjuk, miért fontos nekünk az adott dolog, sokkal könnyebben maradunk motiváltak a megvalósításban. Mindennap emlékeztessük magunkat arra, amit el szeretnénk érni az életben!

Mindent megterveznek

Ez nem azt jelenti, hogy képtelenek a spontaneitásra, egyszerűen csak felkészülnek minden eshetőségre, még a negatívakra is, így semmi sem állhat a motivációjuk útjába. Határozzuk meg magunknak mindennap a két-három legfontosabb feladatunkat, és igyekezzünk mindig el is végezni őket.

Sosem őrlődnek

Emberek vagyunk, hibázunk. A sikeres emberek elfogadják ezt a tényt, és nem rágódnak a múltbéli hibáikon. Változtatni már úgysem tudnak rajtuk, ezért az energiáikat inkább a jelenbe és a jövőjük építésébe fektetik. Minden őrlődéssel töltött perc a céljaink elérésében gátol minket.