Te + Én

7 mondat, amit a boldog párok mindennap mondanak egymásnak

A boldog párkapcsolatnak rengeteg titka van, de ha egy kicsit is belelátunk egy ilyen irigylésre méltó szerelembe, beláthatjuk, hogy elképesztően egyszerű dolgok ezek. A titok inkább abban rejlik, hogy mennyire könnyedén teszik meg azokat ezek a bizonyos „boldog párok”. Vannak mondatok is, amiket nap mint nap mondanak egymásnak – és ezek is olyan egyszerű mondatok. Őszintén kimondani azonban talán annál nehezebb.

Az őszinte kommunikáció a boldog párkapcsolat egyik alappillére, megvalósítani azonban annál nehezebb – még amikor azt is hisszük, hogy őszinték vagyunk egymással –, ha a szívünkre tesszük a kezünket, beláthatjuk, hogy olykor egy-két füllentés, elhallgatás, kegyes hazugság elhagyja a szánkat.

A boldog párok azonban könnyedén veszik ezt az akadályt is. És amellett, hogy mindenben a legnagyobb mértékben törekszenek az őszinteségre a másik és így a környezetük felé is, vannak mondatok, amiket mindennap mondanak egymásnak. És természetesen ezeket is őszintén. Mert mit érne bármelyik is, ha nem gondolnánk komolyan azokat? Akkor talán jobb, ha inkább hallgatunk.

Fotó:Freepik/freepik

Fotó:Freepik/freepik

Csak néhány egyszerű mondat

Merthogy ez a hét mondat tényleg nagyon hétköznapi. Kijelentések, állítások és kérdések, amiket lehet, hogy olykor kimondunk, de vajon elégszer? Mindenesetre egy kis odafigyeléssel talán nekünk is sikerül egy-két lépcsőfokot meglépni és közelebb kerülni a „boldog” állapothoz.

  1. Köszönöm.
  2. Hogy vagy?
  3. Hogy sikerült/alakul ez vagy az (amiről az előző nap beszélgettünk)?
  4. Szeretlek.
  5. Megcsinálom.
  6. Hogyan tudok segíteni neked?
  7. Mit szeretnél csinálni?