Csillagok

Helyzetek, amiket nem vártunk az élettől

Ahogy egyre idősebbek leszünk, úgy látjuk egyre tisztábban az életünket, és megállapíthatjuk, hogy a múltunk tele van olyan helyzetekkel, amikre nem számítottunk, hogy bekövetkeznek. Ritkán alakul olyan tökéletesen minden, ahogy reméljük – már ha ezt nevezzük tökéletesnek. A váratlan eseményekre nem lehet felkészülni, leginkább csak akkor szembesülünk velük, amikor bekövetkeznek.

Sok esetben ezek a történések vagy helyzetek inkább negatívak, mint pozitívak, ezáltal megnehezítik az életünket, a következő lépésünket vagy döntéseinket. Talán szükségünk is van ezekre a fordulatokra, talán túl könnyű és unalmas lenne az életünk nélkülük. És talán sokkal jobban értékeljük az életünket, a pozitív történéseket a negatívok átélése után.

Fotó: Unsplash/ Thomas Kelley

Fotó: Unsplash/ Thomas Kelley

Kiszámíthatatlan

Ilyen váratlan helyzet lehet az életünkben, amikor arra eszmélünk, hogy véget ért egy olyan barátság, amiről soha nem gondoltuk volna, hogy ez bekövetkezik, inkább fogadtunk volna arra, hogy életünk végéig is eltart. Vagy például amikor rájövünk, hogy bár fontos a család, mégsem biztos, hogy az jelent mindent, a saját életünk szempontjából előfordulhat, hogy a család háttérbe szorításával jutunk előbbre vagy leszünk boldogabbak.

Egy párkapcsolat kihűlése, az egymástól való eltávolodás is lehet ilyen váratlan, negatív helyzet, amire nem számítottunk korábban, vagy egy várva várt munka nem hozza meg számunkra az elvárásainkat. A pénzügyi helyzetünk, az alacsony fizetés vagy a lemondások is ilyen váratlan fordulatok az életünkben, ahogyan az a felfedezés is, amikor rájövünk, hogy a munka, amit addig imádtunk, már nem elégít ki bennünket többé, belefásultunk, kiégtünk.