Te + Én

A hosszú párkapcsolat 3 + 1 előnye

„Az ember manapság nem párkapcsolatban él, hanem pár kapcsolatban” – hirdeti egy vírusként terjedő kép az interneten. Valóban, manapság mintha egyre ritkábbak lennének a sok éven vagy akár egy egész életen át tartó szerelmek, kapcsolatok, házasságok. Pedig a hosszú távú kapcsolatnak számtalan előnye van. Ebből szedtünk most össze 3 + 1-et.

Szerelembe esni újra meg újra

A hosszú távú párkapcsolatokban a felek időnként kicsit messzebbre sodródnak egymástól. Lehet, hogy fizikai határok választják el őket, az egyikük például hosszú utazásra indul. Az is lehet, hogy csak a mindennapok miatt töltenek együtt kevesebb tartalmas időt. Egy-egy ilyen embert próbáló időszak után csodálatos érzés újra a másik mellett lenni, újra felfedezni őt, végső soron újra szerelembe esni.

Valaki igazán ismer és megért

A hosszú szerelem gyakran erősebb kötelék két ember között, mint a rokoni kapcsolatok. A hozzátartozóinkat nem válogathatjuk meg, de a szerelmünkkel egymás választásai vagyunk. A párunk általában korban, érdeklődésben is közel áll hozzánk. Egy szeretetteljes kapcsolatban jobban ismer bennünket saját magunknál, ha szükségünk van rá, építi az egyéniségünket, vagy tükröt tart elénk.

Fotó:Freepik/pressfoto

Fotó:Freepik/pressfoto

Közös teher – kisebb súly

Az igazán boldog párok megosztják a terheket – legyen szó a házimunkáról, az anyagiakról vagy az élet megpróbáltatásairól. Azok, akiknek sok évük volt összeszokni, pontosan tudják, hogyan segítsenek a másiknak, mikor, mivel, hogyan tehetnek a legtöbbet a párjukért.

+1. Így teljes a család

Bár nem minden párkapcsolat végződik családalapítással, a sokéves együttélésből általában házasság, gyermekáldás lesz. Egy pár együtt jóval erősebb hátteret tud biztosítani a családnak, mint ha a felek egyedül próbálkoznának. A kiegyensúlyozott családi élet rengeteg öröm forrása – nemcsak a párok, de az őket körülvevő emberek számára is.