Konyha

Krémes tojásrántotta reggelire

A hét vége felé mindenkinek jobban esik egy kis törődés és kényeztetés - miért ne lepnénk meg a párunkat egy isteni reggelivel? Például egy tojásrántottával, de nem valami szokványossal, hanem krémes állagúval, ami ráadásul negyed óra alatt elkészül!

A tjásrántottát sokféle módon el lehet készíteni, mindenkinek van egy jól bevált receptje, s ha van időnk, olykor kitalálunk valami újat: belecsempészünk egy új fűszert, hozzákeverünk valamilyen zöldséget és máris feldobtuk egy kicsit az unalmas reggelit.

Ehhez járulunk hozzá a következő recepttel, íme!

Fotó: Unsplash/ Kris Atomic

Fotó: Unsplash/ Kris Atomic

Hozzávalók (egy személyre)

  • 3 db nagy tojás
  • 1 és 1/2 evőkanál tej (1/2 evőkanál tojásonként)
  • 1 és 3/4 teáskanál kukorica- vagy burgonyakeményítő (1/2 + 1/8 teáskanál tojásonként)
  • 3 evőkanál sózatlan vaj (1 evőkanál tojásonkánt)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

A tojásokat üssük bele egy közepes tálba. Egy másik edényben keverjük össze a tejet és a keményítőt, majd ezt a keveréket öntsük hozzá a tojásokhoz. Ezt a tojásos mixet verjük fel és keverjük jól össze, majd sózzuk, esetleg borsozzuk ízlés szerint. Melegítsünk fel egy serpenyőt, majd tegyük bele a sózatlan vajat. Várjunk, amíg a vaj meg nem olvad, és mielőtt bebarnulna, öntsük hozzá az egyenletesen elkevert tojásos mixünket. Várjunk körülbelül 3 percet, majd óvatosan próbáljuk megkeverni. Ekkor vegyük le a tűzről, és kevergessük tovább: tegyünk másodpercenként egy kört. Amikor elérünk a 11., illetve a 12. másodperchez, addigra a tojások már valószínűleg felszívták az összes megolvadt vajat a serpenyőből. Ezt a számolást minden plusz 3 tojás esetén toldjuk meg 5 másodperccel. Ezután tegyük tányérra a rántottát és melegen tálaljuk. A tetejére szórjatunk pirospaprikát, illetve friss zöldséget is szervírozhatunk mellé.