Egészség

Hogyan növeljük, illetve tartsuk meg az energiaszintünket?

A testünk egy csodálatos „gépezet”, ami bőségesen termel energiát és természetes állapota az egészség. Ha egyszerűen felhagyunk bizonyos káros dolgokkal, akkor a testünk rövid időn belül sokkal egészségesebbé válik.

Az emberi test akár 100–120 évig is működhetne, ezt persze befolyásolja, hogy mit eszünk és iszunk reggel és a nap folyamán, hogy bánunk a testünkkel, hogyan alszunk, mennyit mozgunk. Érdemes tehát feltennünk magunknak a kérdést, hogy az életmódunk elősegíti-e a hosszú és egészséges életünket, vagy sem.

Ha a válaszunk nem, akkor először is fel kell keltenünk magunkban a vágyat, aztán definiálnunk, hogy mit akarunk utána és el kell határoznunk magunkat. Persze ez mit sem ér eltökéltség, azaz kitartás nélkül. Végül megfelelő fegyelemmel kell rendelkeznünk, hogy rávegyük magunkat arra, amiről tudjuk, hogy szükséges egészségünk javításához akár jólesik, akár nem. Egészen addig, amíg nem válik a szokásunkká. A testünk, a kinézetünk annak a visszatükröződése, ami belül megy végbe.

Nézzük, mitől nő az energiaszintünk!

  1. megfelelő testsúly
  2. helyes étrend
  3. rostos szénhidrátok
  4. rendszeres folyadékbevitel
  5. többször együnk keveset
  6. megfelelő testmozgás
  7. megfelelő pihenés
Fotó:Freepik/v.ivash

Fotó:Freepik/v.ivash

Mi segíthet még?

A természetnek óriási energianövelő ereje van, ezért töltsünk el ott minél több időt. Nézzük a fákat, virágokat, madarakat és csak hagyjuk, hogy hassanak ránk.

Nevessünk minél többet! Ha épp nincs kivel, akkor hallgassunk meg egy régi klasszikus kabaréjelenetet. Hahotázásban talán már nem fogunk kitörni, de egy kis mosolyt biztosan az arcunkra csal.

Táncoljunk, ismerkedjünk meg a csikunggal, nézzünk kutyákat, macskákat, őzeket, meditáljunk, segítsünk valakinek, aki nálunk rosszabb helyzetben van!

Egyszerű, igaz?