Otthon

A világ leggazdagabb embereinek asszonyai: így néznek ki a milliárdosfeleségek

Elgondolkoztunk már azon, vajon milyen lehet több milliárd dollár birtokosának lenni? Felszabadító? Vagy épp ellenkezőleg, végtelenül nyomasztó? És vajon milyen nőt szeretnek a leggazdagabbak? Egészen meglepő összeállítás következik.

Mark Zuckerberg és Priscilla Chan 

Vagyona 50 milliárd dollárt ér, szemtelenül fiatal, mégis a világ egyik legbefolyásosabb embere – ő Mark Zuckerberg, a Facebook atyja. Priscillával még egyetemi éveik alatt találkoztak, Mark informatikusnak, Chen kisasszony orvosnak készült a Harvardon. A nő az első pillanattól kezdve támogatja Mark nagyra törő terveit, s mindig is hitt benne, hogy ketten együtt jobbá tehetik a világot. 2012 májusában házasodtak össze, és két évvel ezelőtt kislányuk is megszületett.

https://www.instagram.com/p/BUCNPPSlqBJ/

Bill és Melinda Gates

Bill Gates vagyonát 80 milliárd dollárra becsülik az elemzők, nem csoda, hisz legtöbbünk gépén az ő operációs rendszere fut. Későbbi feleségével a ’80-as évek végén találkoztak egy céges rendezvényen, Melinda is a vállalat munkatársa volt. 1994-ben házasodtak össze, három gyerekük van, a negyedik pedig a világ egyik legnagyobb jótékonysági alapítványa.

https://www.instagram.com/p/BTgnz5jjCTB/

Amancio Ortega és Flora Pérez Marcote

A világ egyik legnagyobb ruhamágnásának vagyona 70 milliárd dollár körül mozog. Nagy eséllyel őt gazdagítjuk, ha a egy plázában lévő fast fahion boltban vásárolunk. Flora évtizedekig volt Ortega titkárnője, míg végül 2001-ben feleségül vette a nőt.

https://www.instagram.com/p/BUY1Vv4jEhe/

Michael és Susan Dell

A kompjútermágnás leendő feleségével egy vakrandin találkozott. Susan profi sportoló volt, a nemzeti triatlonválogatott tagja. Szinte azonnal lenyűgözte Dellt, s mára négy  gyermekük van, és egy közös alapítványuk is, eddig csaknem 650 millió dollárt adományoztak szerencsétlen sorsú gyermekek megsegítésére.

https://www.instagram.com/p/BGDOeucAtLU/

Michael Bloomberg és Diana Taylor 

Michael Bloomberg egy híres amerikai politikus, vállalkozó, befektető, de volt már New York polgármestere is. Vagyona megközelítőleg 40 milliárd dollár. Elvált, Dianát ugyan nem vette feleségül, de kapcsolatuk már 17 éve boldog és töretlen, s nem érzik szükségesnek, hogy összeházasodjanak.

https://www.instagram.com/p/BFAKGZLEwI2/

David és Julia Kock

A 40 milliárd dolláros vagyonát David Koch főként vegyipari érdekeltségeiből szerezte: olajfinomítás, műanyaggyártás. Testvérével, Charlesszal  együtt ott van a világ 10 leggazdagabb és főleg legbefolyásosabb emberei között. Nem véletlen azonban, ha nem hallottunk még róluk, hiszen kényesen kerülik a nyilvánosságot, ők aztán tényleg nem közszereplők. 20 évvel ezelőtt vette el Julia Fleshert, három gyermekük van, azonban sem az asszonyt, sem a gyermekeket nem látni nyilvános szerepléseken, Julia kifejezetten visszavonultan, csak a családjának él.

https://www.instagram.com/p/BM5JMh9jq8C/

Jeff és MacKenzie Bezos

Jeff Bezos nem más, mint az Amazon alapítója, akinek vagyona már bőven több mint 60 milliárd dollár. 1992 óta egy pár, úgy találkoztak, hogy az irodájuk annak idején egymás mellett volt, s MacKenzie egész nap hallhatta Jeff nevetését. Állítása szerint ekkor szeretett bele. Ma már három közös gyermekük van.

https://www.instagram.com/p/BUZJs1uDRjv/