Te + Én

A féltékenység olyan, mint a csili

Pikáns fűszer a csili, mindenféle ételt fel tud dobni, azonban ha túl sokat eszünk belőle, akkor az igencsak megizzaszt minket. Így van ez a féltékenységgel is. Egy kicsi még éppen jó, de ha túllépünk egy bizonyos határt, akkor tönkretehetjük vele az egész kapcsolatot.

Egy szerelem kezdetén ha nem érezzük, hogy féltékeny a párunk, akkor azt hisszük, hogy az az érdeklődés hiányát jelenti, azonban később, amikor mindig tudni akarja a másik fél, hogy éppen hol vagyunk, kivel vagyunk, mit csinálunk, sűrűsödnek a kérdések, akkor ez valójában már mindkét fél számára nyomasztó lesz. Az egyiknek azért, mert folyton azt érzi, nem kap levegőt a másiktól, a másiknak azért, mert egyre inkább csak nyomoz, követ, követelőzik és teljesen bizonytalan önmagában.

Egy mondás szerint: egy férfi érdeklődését egy nő iránt egy másik férfi érdeklődése tudja kiváltani. Vagy egy másik ehhez hasonló mondás, hogy a féltékenység együtt születik a szerelemmel, de nem hal meg vele együtt. Ezt biztosan már sokan tapasztalták akár saját magukon, akár a környezetükön. Hiszen az, hogy véget ér egy kapcsolat nem jelenti azt, hogy ne esne rosszul, ha a másik fél már egy új kapcsolatban lenne.

Fotó:Freepik/katemangostar

Féltékenység, féltés?

Nagyon nehéz megmondani, hogy hol van az egészséges határ, hiszen mi emberek is különbözőek vagyunk. Ami egyikünknek még normális, az a másiknak már nem. Nem véletlenül hívják a féltékenységet zöld szemű szörnynek, amiből a szem a legfontosabb, hiszen aki becsukja a szemét, az nem érzi, hogy mik a párjának az igényei. Bizalom, önbizalom, elég vagyok, boldoggá tudom-e tenni… egy sor kérdés, amit a féltékeny fél feltesz magának.