Te + Én

Helyzetek, amikor igenis van okunk féltékenykedni

Féltékenynek lenni borzalmasan rossz érzés, mégis vannak olyan szituációk, amikor igenis a másik körmére kell néznünk, mivel feltehetően valami immár nem stimmel közöttünk.

Jeleket küld más nők felé

Ha egy partiban vagy egy rendezvényen vagyunk együtt, s azt vesszük észre, hogy partnerünk más nőkre mosolyog, flörtöl velük az orrunk előtt, az semmiképp sincs rendben, feltétlenül vonjuk kérdőre. Persze jelenetet ne rendezzünk, de ezt a viselkedést semmiképp sem szabad elfogadnunk.

Ha valami fontos dolgot másoktól tudunk meg

Előléptetik? Csalódás érte, esetleg súlyos veszteség vagy nagy öröm? Miért nem velünk osztja meg, s miért másoktól kell ezt megtudnunk? Ez nincs így rendben, hiszen egy kapcsolat elsősorban a kölcsönös bizalmon kell hogy alapuljon.

Fotó: Unsplash/ Toa Heftiba

Fotó: Unsplash/ Toa Heftiba

Amikor a munkája vagy a hobbija már-már annyira fontos neki, mint egy emberi kapcsolat

Ha minden idejét a munkahelyén tölti, esetleg a hobbijának él, s ezért ránk már nem jut ideje, akkor lehetünk féltékenyek. Beszéljük meg vele nyugodt hangnemben, hogy ez nekünk így nem jó, s kérjük meg, hogy próbáljon meg változtatni, mivel szeretnénk több időt vele tölteni.

Ha nem törődik velünk

Ha nem hallgatja meg a mondandónkat, ha kineveti apró-cseprő problémáinkat, ha sose kérdezi meg, hogy telt a napunk vagy mi volt a munkahelyünkön, akkor feltehetően nem is érdekli igazán, mi történik velük, nem számítunk neki.

Sutyorog

S végül vannak egyértelmű jelei annak, ha más nő iránt érdeklődik: nem engedi ki a kezéből a telefonját, elvonul, sutyorogva beszélget, késő éjjel kap üzeneteket, s megváltozik a viselkedése. Ilyen esetekben bátran kérdezzünk rá, mi a helyzet vele.